Hoppa till sidans innehåll

Lag SM spelare o ledare PM

10 APR 2018 16:10
Det kommer serveras varm mat både lördag och söndag
  • Skapad: 10 APR 2018 16:10

LAG SM UNGDOM U13, U15, U17

PM FÖR SPELARE OCH LEDARE

14 – 15 april 2018

MYCKET VÄLKOMNA till säsongens Lag-SM.


TÄVLINGSHALL
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16, 183 64 Täby


ÅTERBUD
Om spelare måste lämna återbud till tävlingen ska detta anmälas snarast möjligt till arrangören. Använd i första hand e-post och i andra hand telefon.
E-post-adress för detta är This is a mailto link


TÄVLINGSLEDNING

Kent Kotte, Peter Axelsson och Nina Jäntti                   

E-post:   This is a mailto link              

Telefon:  070 574 82 36

REFEREES

Bosse Gustafsson          E-post: This is a mailto link

Lars Ericson                  E-post: This is a mailto link 

Telefonkontakter genom Täbys kansli.                

  

PARKERING
Det finns tre parkeringsområden vid och i närheten av hallen.

  • Hallens ordinarie parkering
  • Bakom hallen vid en elstation
  • Futuraskolans stora skolparkering.

 

AKTUELLA TIDER

Lördag 14 april

Samtliga lag i respektive klasser är genom förbundet (Badminton Sweden) indelade i pooler (gruppspel). Alla lag möter alla i respektive pooler. Samtliga fem delmatcher ska spelas i dessa lagmatcher.

PRELIMINÄRA TIDER: Matchstart klockan 09.00. Sista matchutrop är beräknat till klockan 18.00.

Söndag 15 april

Slutspel med placeringsmatcher, semifinaler och finaler kommer att spelas enligt cup-metoden.

Detta innebär att när en lagmatch är vunnen (ett lag har vunnit tre delmatcher), så ska den aktuella lagmatchen brytas. En pågående delmatch på angränsande bana ska dock spelas klart.

UNDANTAG: I den yngsta klassen (U 13) kan det i vissa fall vara möjligt att spela samtliga fem delmatcher.

Detta under följande förutsättningar:

a/ Samtliga lag (spelare som ledare) ska vara helt överens om att fem delmatcher ska spelas.

b/ Nästa förutsättning är att det i hallen måste finnas tillräckligt med lediga banor och att tidsschemat inte fördröjs.

c/ Slutligen måste det finnas funktionärer (domare) för dessa matcher.

Referees tar i samråd med tävlingsledningen beslut om det är möjligt att spela fem del-matcher. Tidsschemat kommer att vara pressat även under söndagens spel.

PRELIMINÄRA TIDER UNDER SÖNDAGEN: Matchstart klockan 09.00. Matchstart för spel om tredje pris klockan 13.00 och matchstart för finalerna klockan 14.30.

 

MATCHORDNING

Respektive lagmatch ska spelas enligt nedan fastställd matchordning:

  • Herrsingel
  • Damsingel
  • Herrdubbel
  • Damdubbel
  • Mixeddubbel.

Endast i undantagsfall kan en ändring ske om det skulle bli låsningar. Referee tar i så fall beslut om vilken matchordning som ska gälla.

 

LAGANMÄLAN

Senast en timme före varje lagmatch ska en laguppställning lämnas in till tävlings-sekretariatet. Sedan kommer de första matcherna att ropas upp cirka 15 minuter före lagmatchens start.

 

BOLLAR

Tävlingen spelas med fjäderbollar av märket Forza.

 

 

BEGAGNADE BOLLAR

Det får under hela tävlingen INTE FINNAS några begagnade bollar varken på banorna eller utanför. Det åligger varje spelare och ledare att se till att begagnade bollar läggs i de bollkorgar som finns vid varje bana.

 

PAUSER

LAGMATCH

Pauserna mellan varje delmatch är femton minuter. Pausen räknas från det ögonblick då matchbollen slås in i en delmatch till dess nästa delmatch ska starta. Det innebär att eventuell inbollning måste ske under dessa femton minuter.

ENSKILD DELMATCH

Efter det att en spelare/ett par nått 11 poäng i ett set är en paus på en minut tillåten.

Vid vunnet set är en paus på två minuter tillåten.

 

DELMATCHER

Endast två minuter är tillåten tid för inbollning på banan. Sedan ska matchen starta.

 

REFEREE

Referee är den högst ansvarige för tävlingen.

Vid detta SM är Bosse Gustafsson utsedd till referee och som biträdande referee är Lars Ericson utsedd.

Referee kan och får inte ändra domslut. Däremot äger referees rätt att när som helst (även under pågående match) agera för att beivra olämpligt uppträdande som inte är att hänföra till matchspel.

 

FUNKTIONÄRER

Under lördagens gruppspel kommer det att finnas siffervändare i alla matcher.

Vänligen notera att en siffervändare enbart har till uppgift att visa aktuell poängställning i den aktuella matchen. Han/hon får inte ta några beslut och inte heller ge några kommentarer.

När det bara finns siffervändare ansvarar spelarna på respektive sidor om nätet för linjerna på sin sida. Siffervändare kan alltså inte tillfrågas om exempelvis en boll är inne eller ute.

Om möjligt kommer det under lördagens matcher och spel finnas en extra domare till förfogande. Han/hon kan ställa upp som domare om referee anser att sådan behövs och tar beslut om att en sådan ska sättas in i någon match.

På de banor där en lagmatch spelas kommer det att finnas banvärdar och värdinnor som dels har med sig protokoll för varje delmatch i den pågående lagmatchen. De har även som uppgift att se till att banorna sopas och moppas efter behov.

Under söndagens slutspel och matcher (semifinaler, spel om tredje pris och finalerna) är planeringen att det ska finnas domare i alla matcher.

I finalspelet räknar vi dessutom med att det ska finnas två linjedomare. 

 

TÄVLINGSDRÄKT

Tävlingsdräkten består av kortärmad tröja och kort byxa/kjol.

Om det på tröjan finns angivet föreningstillhörighet tillåts reklam på tröjan utan restriktioner.
Om detta saknas måste de gällande reklamregler som är fastställda av det inter-nationella badmintonförbundet, BWF (Badminton World Federation) vara uppfyllda.

Landslagsdräkt eller personlig tröja med ”Sweden” kommer att tillåtas så länge de följer BWF:s bestämmelser. Dock kommer landslagskläder från andra nationer inte att vara tillåtna OCH inte heller är det tillåtet att spela i tröjor från exempelvis läger-verksamheter.

Vid osäkerhet om klädseln är korrekt eller inte ska tävlingsledningen tillfrågas (i god tid före lagmatchens början). Om det skulle råda tveksamheter, avgör referee vad som är tillåtet.

Reklam får förekomma på följande ställen: Vänster ärm, höger ärm, vänster axel, höger axel, vänster krage, höger krage och tröjans framsida och det totala antal reklamer får vara högst 5.

Bortsett från tröjans framsida får det finnas högst en reklam per plats och varje reklam får vara högst 20 kvadratcentimeter.

Reklam i form av ett ”band” får på tröjans framsida inte vara högre än 10 cm och på tröjans baksida inte högre än 5 cm.

 

UPPTRÄDANDE UNDER MATCH

Uppträdande under match på banan samt i och kring hallen i övrigt skall vara korrekt och sportsligt. Spelare och ledare ska ha tagit del av dokumentet ”Uppförandekoder” som finns publicerat på förbundets hemsida.

Följande uppträdande är INTE TILLÅTET:

¤ Ropa eller skrika svordomar (även om det inte är grova sådana)                                    ¤ Slag i nätet eller mot annan utrustning kring banan                                                      ¤ Kastande av racket (före, under och även efter att match har avslutats)                              ¤ Spelare får inte kasta sin racket under nätet till andra sidan av banan vid sidbyte               ¤ Att trampa sönder eller skada en boll.                         

Vid brott mot ovanstående kan spelaren få en tillsägelse eller en varning dvs. ett gult kort.

Spelare rekommenderas att tacka en siffervändare efter avslutad match. Enligt gällande bestämmelser är det ett krav att alltid tacka en domare efter avslutad match.

 

SKADA / BLODVITE

Vid inträffad skada/sjukdom ska referee omedelbart tillkallas. Det är även tillåtet för ledare och/eller sjukvårdskunnig personal att komma till banan.

Om blodvite uppstår så ska matchen omedelbart stoppas och blodflödet skall på bästa sätt stoppas. Om det har runnit ner blod på banan (exempelvis vid näsblod) så måste banan rengöras innan spelet kan återupptas.

Vid eventuell paus på grund av skada eller blodvite är det referee som tar beslut om den tid som matchen ska återupptas. Det finns alltså inte någon regel eller bestämmelse om ”fem minuter”.

 

SKADA UNDER PÅGÅENDE LAGMATCH

Om en spelare skadar sig i en pågående delmatch och måste bryta matchen, får denne spelare ersättas av annan spelare om han/hon är uppsatt att spela en ytterligare match.

Om en spelare skadar sig men INTE ger upp matchen, får denne spelare inte ersättas i någon följande delmatch. I dylika fall blir det walkover i den aktuella delmatchen.

DÄREMOT kan och får spelaren spela vidare i ny efterföljande lagmatch (där ny lag-uppställning lämnats in).

Reserver får sättas in under förutsättning att han/hon är anmäld till tävlingen. Om en reserv ska sättas in så ska detta godkännas av referee innan den aktuella laganmälan lämnas in till tävlingssekretariatet.

 

COACHNING

Lägg märke till att det är olika bestämmelser vad gäller coachning beroende på vilken åldersklass som spelas. Nedanstående regler gäller:

Klassen U13

Coaching är inte tillåten under pågående spel under ett set. Endast vid paus mellan set och sidbyte är coachning tillåten. Coachning är inte tillåten vid pausen (en minut) vid uppnådda 11 poäng. Inte heller vid sidbyte i ett eventuellt tredje och avgörande set är coachning tillåten.

Klassen U15

Coachning är tillåten vid paus då en sida uppnått 11 poäng och sedan vid paus av vunnet set och vid sidbyten.

Klassen U17

Coachning är tillåten under hela matchen bortsett från att man inte får coacha under pågående bolldueller.

Coacher och ledare som sitter på coachstolar måste vara propert klädda. Spelare klädda i tävlingsdräkt får inte sätta sig på de coachstolar som finns. Spelare kan tillåtas coacha om de däremot sitter klädda i överdragskläder.

 

LYCKA TILL!

Bosse Gustafsson                                             Lars Ericson

Skribent: Kent Kotte
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Bokning av banor

Logga in med din epost och ditt lösenord nedan.

Medlemmar har fått mail med inloggningsuppgifter, saknar du detta använder du "glömt lösenord" - länken nedan.

Email:
Lösenord:
 
1:a gången?
Registrera HÄR!
Som ny spelare registrerar du dig som Strötidsspelare. Välkommen att kontakta oss på email: This is a mailto link om du önskar bli medlem! 

Sponsorer

 

peab


 

 

  

Forza logo

 

Logo blå-svart

 

 

images[2]


sparre


tandlakargruppen

 

 

 

 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info