Hoppa till sidans innehåll

Vilken bra ungdomselit vi har i Sverige

16 APR 2018 16:37
Lag SM en stor deltagarsuccé
  • Uppdaterad: 16 APR 2018 16:41

Lag SM för U13, U15 och U17 blev rekordstor med 31 lag från Umeå i norr till Malmö i söder från Göteborg i väster till Stockholm i öster. Hela landet var med och de 9 medaljerna fördelades på 8 olika klubbar. Imponerande.

Varför har det blivit succé? Täby Badminton fick igenom sin motion för en del år sedan att om vi vill ha fler klubbar med måste man gå ner till 5 delmatcher och lika många killar som tjejer. Lag SM innan var en tävling med ett fåtal storklubbar. Storklubb som Täby insåg problemet att detta inte utvecklar svensk badminton och kom med sin motion.

Badminton förbundets tävlingsansvarige Christer Olsson och Mikael Nilsson från förbundets styrelse diskuterade med undertecknad om hur vi går vidare med Lag SM. Om det blir ännu fler lag vilket vi vill hur gör vi då? I Danmark där lagtävlingar är viktiga och de spelades på samma helg var det 3 gånger så många deltagare. Vi har lite att jobba på. Det är bra man för diskussioner med klubbar och ledare för då kommer det alltid många bra idéer. Täby arrangerar Lag SM även nästa år och då gäller det att möta anstormningen på rätt sätt och inte 5 över 12.

Vilka hade gissat att Umeå skulle möta Örebro i Lag SM finalen för U13. Vilka hade gissat att Göteborg skulle spela final i Lag SM U15. Det är detta som är det härliga med lagspel. Man spelar för varandra, blir nervös, peppas och det är laget som vinner eller förlorar.

Satsningen som Täby gör med dagtidsträning från 6:e klass ger en stor elitbredd. Många ser bara de bästa men utvecklingen för de som kommer underifrån exploderar och vi vet med alla fakta att man inte vet vem som blir internationellt duktig. Det gäller för ledare, tränare och föräldrar att låta barnen ha kul och skratta. Vem vill komma till en träning där alla är superseriösa och man kan inte utveckla sin kreativitet och lekfullhet i spelet. Ta bollen mellan benen, bakom ryggen eller något annat trick som utvecklar. Två av tjejerna i vårt duktiga bronslag i U13 ville hellre hjula på träningarna för 2 år sedan. De fick hjula och den ena blev svensk mästarinna i mars och den andra kommer att bli bra. Skall bli roligt att följa när de hjular vidare. Träning skall ge utveckling men på rätt sätt. Allvaret kommer!!

Tänk om förbundet hade kallat till ett möte denna helg. Tror inte det funnit många tävlingar med större kompetens. 4 f.d. förbundskaptener för seniorlandslaget, VM och EM medaljörer, Thomas cupspelare, dagens seniorlandslagsspelare, massor av ungdoms FK och många som varit duktiga elitspelare både internationellt och nationellt och massor av engagerade föräldrar. Många vill få Sverige tillbaka till världstoppen men förbundet måste lyssna med klubbar och ledare och inte uppfinna hjulet igen. På ett hjul rullar ingen bil.

Om ett år vill vi ha ännu fler klubbar med och då vill vi även se klubbar från Blekinge, Halland, Småland och inte bara Umeå från Norrland. Hur skall vi få plats? Det löser vi!!!

Ännu en gång tack till alla ni som hjälpte till. Utan er går det inte att ordna en tävling

 

Välkomna om ett år

 

Kent Kotte

Skribent: Kent Kotte
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Bokning av banor

Logga in med din epost och ditt lösenord nedan.

Medlemmar har fått mail med inloggningsuppgifter, saknar du detta använder du "glömt lösenord" - länken nedan.

Email:
Lösenord:
 
1:a gången?
Registrera HÄR!
Som ny spelare registrerar du dig som Strötidsspelare. Välkommen att kontakta oss på email: This is a mailto link om du önskar bli medlem! 

Sponsorer

 

peab


 

 

  

Forza logo

 

Logo blå-svart

 

 

images[2]


sparre


tandlakargruppen

 

 

 

 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info