Hoppa till sidans innehåll

Adam och Sofia SJT-vinnare

12 SEP 2022 08:10
Adam Medin befäste sin position som sverigeetta när han vann både HS och HD samt kom 2:a i mixed i U15-klassen. Sofia som egentligen är U17 vann U22-klassen i mixed med 1 år äldre Mio Molin, Umeå
  • Skapad: 12 SEP 2022 08:10

Adam tappade inte ett enda set i varken HS eller HD även om både Erik Blomberg från Kinnekulle och Ludvig Edholm, Spårvägen pressade honom till förlängning i var sitt set under söndagens semi- resp. final i HS. Tillsammans med Erik var de relativt ohotade i herddubbel. I mixed med Frölundas Greta Ribokas blev det silver. Även vår andre U15-landslagsspelare William Fjällby var med under söndagen och tog brons i både HD med Harry Vaihinger Trollhättan och i ixed med Nova Mineaur från Komet.

Sofia som går i 1:an på vårt NIU och alltså egentligen är U17 har lyfts upp till U22-klassen. Med sin mixedvinst nu i SJT och semifinal i förra helgens SGP visar Sofia/Mio att de kan göra sig gällande på seniornivå i Sverige. Sofia var även framme i semifinal i DD tillsammans med Amanda Magnusson Aura.

I U17-klassen var både Isak Erliksson och Christoffer Boman med inför söndagens semifinalspel i HS, men ingen av dem rådde på Spårvägens Filip Swahn som vann över Isak i semi och sedan Christoffer i finalen. Isak visade dock att han närmat sig Filip och var nära att knipa andra set men tappade det med 19-21. I HD stötte de på slutsegrarna Felix Lindeblad/Vikltor Chen redan i kvartsfinalen. Det blev en stenhård tresetare som Felix/Viktor till slut vann med 31-21. De två vann sedan resten av tävlingen överlägset. Jenny Tuvesson tog fina 3:e platser i både DS och DD tillsammans med Lydia Hylander Spårvägen.

I U13-klassen var Garvita Yadav med till kvartsfinal i alla tre kategorier i sin första SJT-tävling

Resultat

U13

U15, U17, U22

Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info