Hoppa till sidans innehåll

Guld i Lag-SM U17

09 MAJ 2022 07:57
Efter en kanoninsats mot Spårvägen i finalen fick vårt U17-lag ställa sig högst upp på prispallen som Svenska Lagmästare
  • Uppdaterad: 09 MAJ 2022 07:57

Redan i gruppspelet hade vårt U17-lag en tuff match mot Trollhättan som slutade med Täby-seger 3-2. Två av matcherna gick till avgörande set där lagen vann varsin. Karolina lyckades vinna sin DS med 21-15. medan vår HD Christoffer /Victor tappade knappt med 19-21. Gruppmatch 2 vann vi enkelt med 5-0 mot Fyrisfjädern.

Vinsten i gruppen innebar slutspel om medaljerna mot de andra gruppvinnarna. Täby ställdes mot Halmstad och matchen avbröts när Täby tog ledningen med ointagliga 3-1. Det var dock nära att den blev en avgörande match då Isak/Victor vann sin HD i en stenhård tresetare med 23-21 i avgörande set. Dock hade vi en mycket stark mixed på papperet inför en eventuellt avgörande match.

Finalmotståndare var förhandsfavoriterna Spårvägen med bl Romeo Makboul och Filip Swahn som tog guld respektive brons på U15-EM 2020. Vår damsida med Sofia, Jenny och Karolina är normalt starkare än Spårvägens så det troliga på förhand var att mixeden skulle bli avgörande. Väl i finalen gjorde Christoffer en av sitt livs bästa matcher när han för första gången någonsin besegrade Filip Swahn med 21-16 i skiljeset. En härlig vinst som Spårvägen inte hade väntat sig. Jenny/Karolina blev ordentligt pressade av sina DD-motståndare men var starkast i slutet och vann med 23-21. I den på förhand troliga avgörande mixeden visade Victor/Sofia hög klass och gav aldrig sina motståndare någon chans trots att spårets fixstjärna Romeo Makboul var på andra sidan nätet. 21-15, 21-16.

4-1 till Täby 

Stort Jättegrattis till våra nyblivna svenska lagmästare Joackim Hagström, Sebastian Lätth, Victor Morskogen, Isak Erliksson, Christoffer Boman, Sofia Strömvall, Jenny Tuvesson, Karolina Widberg och Guldcoachen, vår singeletta i Badmintonligan Richard Kuhl som matchade laget perfekt!

Våra andra lag i U15 och U13 slutade på 6:e respektive 10:e plats. 

Mer från lag-SM Ungdom på (@taby_badminton)

Alla resultat Lag-SM Ungdom

Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info