Hoppa till sidans innehåll

Indonesien dominerade Stockholm Junior

03 MAJ 2022 08:52
Stormen har nu börjat lägga sig efter en mycket intensiv helg där vi fått se massor av högklassig badminton med många av de bästa U19-spelarna från 20 nationer
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2022 08:52

Inför tävlingen har vi haft den indonesiska truppen här i 4 dagar för att träna med vår elittrupp och NIU Det har varit fantastiskt givande, inte minst för att de håller väldigt hög klass och att det är väldigt nyttigt att få matcha mot deras spelstil som framför allt bygger på "speed and power". Tempot är högt och de är oerhört kvicka både med racketen och i fötterna. Indoneser är dessutom alltid sociala, glada och ödmjuka så vi har fått en jättefin kontakt med dem som vi nu skall bygga vidare på inför framtiden. Spelarna kom ifrån två av indonesiens största klubbar; Djarum och Jaya Raya som producerat massor av VM- och OS-medaljörer genom åren. De tillhör de absolut främsta juniorerna hemma i Indonesien, vilket betyder U19-världsklass!

Inte helt oväntat blev det också mycket indonesiskt i finalerna i tävlingenDet var en fullspäckad tävling med hela 20 st nationer. Förutom en stor indonesisk trupp deltog asiatiska spelare från också från Thailand och Indien. Även dessa höll riktigt hög nivå.Den enda kategorin Indonesien inte plockade hem var i var damsingel som vanns av blott 14 åriga Anwesha Gowda från Indien som vann finalen mot en spanjorska.Bra gick det dock för våra spelare som visade att vi är med och krigar med de bästa juniorerna. Allra bäst gick det för Eric Ramstedt. Han tog sig som ende svansk till semifinal efter bl a vinst mot 6:e seedade Robin Schmalz från Estland.   I semi startade Eric fantastiskt och vann 1:a set mot indonesiske Jason Alexander innan orken tröt i det höga tempot. Men det syns att Erics längd och spelstil skapar bekymmer för asiater, vilket bådar gott för framtiden!Även Sofia Strömvall/Isak Erliksson gjorde en bra turnering trots att dom är än så länge är U17-spelare. De vann sin första match men förlorade sedan med 21-19 i avgörande set mot duktiga spanjorer. Deepak Pillai visade också vägen på både fredag och lördagen där han först slår ut 9:e seedade Volodomyr Kolozalev från Ukraina i raka set och sedan tar ännu en seger mot en Spanjor. I tredje rundan tog det stop mot en Indonesiske 1:an som senare vann hela tävlingen utan att tappa ett enda set.

Det har varit oerhört mycket jobb både inför och under den här internationella topptävlingen som ingår i BEC (Badminton Europe Circuit).  Det är höga krav på arrangemangen som man skall leva upp till, men igår skjutsade vi ut en mycket nöjd referee, fransmannen Jean-Marc Chancerel till arlanda, som gav oss ordentligt med beröm och kommer att skriva en mycket positiv rapport om tävlingen till Badminton Europe.

Så med andra ord skall vi vara stolta, både över våra ungdomar som visar att de håller hög klass internationellt, och att vi rodde tävlingen i hamn med MVG i betyg.

STORT JÄTTETACK till alla er som lagt ned många timmar samt hårt arbete för att vi skulle lyckas med det.

Lottning/resultat Stockholm Junior

BadmintonEurope facebook

Täby Badminton instagram

Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info