Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn i Junior-SM

06 SEP 2021 07:30
Vi gör vårt överlägset bästa Junior-SM någonsin: 4 guld, 2 silver och 4 bronsmedaljer.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2021 07:30

På vägen upp till Umeå där Junior-SM avgordes i helgen kände vi att chansen faktiskt fanns att vi mycket väl skulle kunna få med oss 4 av 5 titlar hem om vi lyckades maximalt. Inför semifinalerna söndag morgon var hälften av alla semifinalplatser ( 10 av 20) med Täbyspelare och vi var kvar i alla 5 kategorierna. Flera av våra spelare mötte varandra så det blev ändå ganska lugnt för våra caocher Mattias och Peter. I herrsingel där Emil Söderdahl gått fram genom riktigt bra insatser under lördagen visste vi att det skulle bli tufft då Emil mötte storfavoriten Gustav Björkler. Emil stod gjorde dock en riktigt bra match och lät inte Gustav styra spelet utan visade att han absolut hängde med i Gustavs höga tempo.

När det var dags för finalerna söndag eftermiddag var 2 guld säkrade eftersom det var dubbelt Täby i både damsingel; Julia Tuvesson mor Elin Boman, och i damdubbel; Jessica Silvennoinen/Elin Boman mot Miranda Johansson i par med Selma Arvidsson från Umeå. Dessutom var Ludwig Axelsson/Tom Söderström och Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen i final i herrdubbel respektive mixed. Chansen till 4 guld levde och efter stenhårda matcher i både HD och mixed fick vi maximal utdelning.

Ludde/Jessica vann först mixedfinalen mot Gustav Björkler/Ida Melkerhed med 22-20, 26-24 och därefter vann Ludde/Tom i en lika jämn match HD med 23-21, 22-20. Våra spelare visade verkligen prov på mental styrka genom att prestera sitt bästa spela när det drog ihop sig. 

Julia gick segrande ur striden mot Elin och försvarade därmed sin titel från 2020. Elin fick däremot ställa sig högst på pallen i DD tillsammans med Jessica. 

Ett fantastisk facit där vi närmast totaldominerade detta Junior-SM och ett bevis på att vår huvudtränare Mattias Borg och våra spelare verkligen gör ett fantastiskt jobb tillsammans. 

Även bakom våra medaljörer gjorde flera av våra andra spelare fina prestationer och nådde kvartsfinaler.

Vi har en riktigt stark bredd i dessa årgångar. Flera av spelarna är redan ordinarie i vårt Badmintonligalag som spelar första omgången redan på onsdag kommande vecka och det är från det här gänget + några till som är ett par år yngre vi har som målsättning att utmana de andra toppklubbarna i Sverige om Lag-SM guldet inom 5 år med endast spelare fostrade i vår egen verksamhet. De andra lagen har gott om utländska förstärkningar men vi vill satsa allt på våra egna.

De är alla talangfulla ambitösa ungdomar med internationella målsättningar som vekligen är värda vår satsning på dem.

GULD

DS   Julia Tuvesson

DD Elin Boman/ Jessica Silvennoinen

Mixed  Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen

HD     Tom Söderström/Ludwig Axelsson

SILVER

DS

Elin Boman

DD

Miranda Johansson/Selma Arvidsson (Umeå)

BRONS

HS

Emil Söderdahl

DD

Julia Tuvesson/Cecilia Wang ( Halmstad)

HD

Eric Ramsted/Alvin Palm ( Spårvägen)

Mixed

Lovisa Neuber/Simon Sandin ( Skogås)

ETT STORT JÄTTEGRATTIS !!!

Se och läs mer från våra spelare på vårt instagram @taby_badminton

Junior-SM resultat

Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info