Hoppa till sidans innehåll

Clara och Viktor om Skånska U-spelen

15 NOV 2021 09:17
Isak Erliksson/Sofia Strömvall nådde kvartsfinal i mixed.i Swedish Youth Games eller "Skånska" som vi brukar säga.
Våra A-lagsspelare Clara Nistad och viktor Aglinder summerar resan
  • Skapad: 15 NOV 2021 09:17

Det har varit en väldigt rolig och lärorik tävling. Vi är överlag väldigt nöjda, både gällande spelarnas insatser men även inställningen på banan. Vi hade självklart hoppats på att vi skulle vara med i några semifinaler och kämpa om medaljerna, men man får inte glömma att det är en mycket tuff tävling med många duktiga spelare, både nationellt och internationellt. Vi hade dessutom två tidiga internmöten i klubben där Christoffer och Isak möttes och Sofia och Linn möttes vilket var lite tråkigt.
I U15 gör Adam en stark prestation och kommer till två kvartsfinaler, där han tyvärr förlorar mot en stabilt spelade Felix Bergqvist i singeln och två mycket sammansvetsade danskar i dubbel. Adam gör redan första singelmatchen en bra prestation som bestod av tufft internationellt motstånd som han krigade sig igenom.
William gör också bra ifrån sig och spelar upp sig betydligt i andra set mot en seedad dansk. Dansken spelar dock alldeles för stabilt och William får nästan ingenting gratis, vilket gjorde det för svårt. Etienne började tyvärr känna sig hängig och sjuk på morgonen vilket också syntes i singeln. Vi tog sedan beslutet att han lämna WO i dubbeln tillsammans med William.
I U17 var det många krigarmatcher där spelarna verkligen visade att dem var här för att vinna. Boman vinner en jämn och välspelad match mot en duktig engelsman där vinnarinstinkten blev avgörande. Jenny spelar väldigt bra i sin singel och styr spelet helt i andra set och vinner setet ganska klart. Tyvärr får hon en dålig start i tredje och danskan blir för stark. Karolina som är ny i klubben gör också precis allt hon kan i sin match och spelar stundtals väldigt bra, men det blir lite för mycket misstag vilket gör att finskan blir för svår. Även Sebastian spelar en bra första match och vinner mot en dansk, efter det blir förstaseedade William Bøgebjerg från Danmark alldeles för stark för både Sebastian och Boman i matchen efter, trots bra kämpainsatser.
Vi får med oss 5 st kvartsfinaler i U17, Isak/Sofia i mixed, Sofia i singel, Jenny ihop med Estrid Björkler och Linn ihop med Elin Rydberg. Här blir det tyvärr förlust mot danskar i samtliga kategorier. Jag tycker spelarna bjuder på bra motstånd i alla matcherna men man märker att danskarna är mer vana och bekväma att spela i ett högre tempo och lyckas därmed få ett stabilare spel överlag.
Vi tycker oavsett kvartsfinalförlusterna att spelarna ska vara nöjda, inte minst med deras egna inställning på banan. Vi vill också påminna om ta med denna erfarenhet som en bra lärdom inför kommande tävlingar.
Vi vill slutligen tacka för alla spännande matcher och även till föräldrarna som var med och stöttade.
/Viktor Aglinder/Clara Nistad/
Resultat
Lite mer om skånskaresan på Täby Badminton instagram
Grattis till framgångarna och stort tack till Viktor och Clara!
/Täby Badminton
Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info