Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Umeå i semifinalen

13 JUN 2021 08:40
Det blev tyvärr en tung förlust mot Umeå med 4-1 i matcher.
  • Skapad: 13 JUN 2021 08:40

Herrdubbeln med Emil/Ludwig som var först ut gör återigen en riktigt bra match men tappar 3-1 i set mot fysiskt starka  Azelius/Norrman efter bra spel och små marginaler som inte var på våran sida.
Damdubbeln med Elin och Clara som var lite av en nyckel match för oss idag förlorar även dem i 4 set.
Richard gör en bra match i herrsingel 1 men Umeås indones är för bra idag och spelar med bra kvalité och anfall som blir för svårt för Richard. Det betyder 0-3 underläge och vi måste vinna resten av matcherna för att få till Golden Set igen. Ludwig och Clara får ingen bra start i mixeden och blir närmast utspelde i första set men spelar sedan upp sig och lyckas vinna med 3-2 i set efter kvällens mest sevärda match. Riktigt starkt och chansen till final lever. Julia gör även hon en bra match med pendlande spel där hon stundtals kör över Umeås inköpta indones. Julia hämtar igen upp ett underläge från 7-2 till setvinst och räddar kvar oss i matchen ett tag till. Vi börjar hoppas på en ny mirakelvändning, men där tar det stopp och Julia förlorar även hon till slut med 1-3 i set. Det betyder ointagliga 1-4 i matcher och Adrian Levins singel spelas inte.

Det känns riktigt tungt nu efter då vi är nära på att plocka både tre och fyra matcher här men marginalerna är verkligen inte på våran sida idag helt enkelt.
Vi förlorar hela 6st set med 11-10 idag och vinner endast 1. Det är dem marginalerna man måste få med sig och det fick vi inte idag.

Överlag är vi nöjda med våran insats i årets badmintonliga, att som lag spela med så unga spelare och våra egna produkter bådar gott för framtiden. Vi ser att vi absolut kan matcha de andra lagen som har både äldre och flera utländska spelare i sina trupper. 

Vi vill ge mycket beröm till våra spelare under framför allt mellanserien och helgens slutspel där både stämningen i laget och inställningen verkligen varit på topp!

I den andra semifinalen besegrade Fyrisfjädern Aura med 4-1 i matcher så finalen spelas idag 1100 mellan Umeå-Fyrisfjädern

/ Mattias och Peter

Läs mer om Lag-SM slutspelet

Resultat i semifinalerna och laguppställningar inför finalen

Se repris på semifinalerna och dagens final live på solidsport

Skribent: Peter Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info