Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hakan Waltgard

Golden-Set vinst mot Umeå

13 SEP 2022 08:10
Debuterande Emil Söderdahl i serve ögonblicket.
Efter en riktigt lång fight med idel jämna matcher lyckades vi besegra Umeå med 4 -3 efter att Clara/Jessica vann det avgörande Golden Set.
  • Skapad: 13 SEP 2022 08:10

Lagmatchen inleddes med damdubbel och herrdubbel. Clara Nistad/Jessica Silvennoinen var favoriter på förhand men pressades till 5 set av Umeås Olyaee/Salsabila innan de kunde vinna sin match. Samtidigt spelade även Ludwig Axelsson och för kvällen ligadebuterande Emil Söderdahl 5 set i sin herrdubbel mot Umeås nye indones Kasra/Mio Molin. Efter en svag inledning spelade Emil/Ludde upp sig och det blev en riktigt bra fight som till slut Umeåparet vann. Därefter spelades damsingel och herrsingel 2. Rebecca som gjorde comeback efter närmare ett halvårs skadeperiod tappade med 1-3 i set mot indonesiska Salsabila. Ändå en lovande comeback som visar att Rebecca är på gång igen. Richard föll till slut med 2-3 i set mot Umeås unge lovande Edvard Hylander som imponerade med giftigt varierat anfall. I det här läget stod det alltså 3-1 i Umeås favör och vi hade inte råd att förlora fler matcher. Ludde/Clara spelade mycket stabilt i sin mixed mot Mio Molin/Romina Olyaee och vann kvällens enda 3-0 match. Det betydde 2-3 och nu var vår Andi tvungen att vinna indoneskampen mot Umeås Kasra för att vi skule få till ett Golden Set. De båda bjöd upp till en härlig fight med många spektakulära dueller. Högt tempo, läcker teknik med fin touch på bollen och ett antal grymma räddningar var i defensiven. Andi visade sig riktigt stark när det väl gällde och tog sakta men säkert över kontrollen av matchen. Efter att ha tappat första set med 12-14 och haft setbollar emot sig även i andra set tog han både tredje och fjärde relativt kontrollerat. Jubel på läktaren och i Täbylägret!!!

Något överraskande blev det damdubbel i Golden Set då Umeå oväntat valde bort herrdubbeln. Där var Clara/Jessica starka och vann enkelt med 11-5

Viktiga 2 poäng gör att vi nu ligger på 5:e plats i Ligan som ser ut att bli mycket jämn i år. Det finns inga säkra poäng att hämta för något lag. Nu har vi 2 riktigt tuffa matcher framför oss. Närmast borta mot Aura den 26 september och sedan hemma igen den 3 oktober mot regerande mästarna Fyrisfjädern.

Det var välfyllt på läktaren igår kväll. Jätteroligt med stor publik, det betyder oerhört mycket!

Stort Tack till alla er och i synnerhet till vår härliga klack målade av Fanny som hjälpte till att hålla hög stämning i Täby RacketCenter. 

Varmt Välkomna igen de 3:e oktober 18.00 mot Fyris!

Matchresultat

Serietabell

Läs om Badmintonligan

 

Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info