Hoppa till sidans innehåll

Kent Kotte 70 år!

20 NOV 2021 15:35
STORT GRATTIS KENT. Idag fyller Kent Kotte som betytt absolut mest för Täby Badminton 70 år. Kent är som ni ser nästan oförskämt ung och stark i kroppen fortfarande
  • Uppdaterad: 20 NOV 2021 15:35

Kent kom till Täby Badminton 1980 och anställdes som huvudtränare/klubbchef av dåvarande ordförande Kurt Axelsson och från den dagen fram till sin pension för tre år sedan ledde Kent Täby Badminton med oerhört engagemang. 

Under Kents tid växte Täby Badminton till att vara en av sveriges absolut största och mest framgångsrika badmintonklubbar på både ungdoms- och seniorsidan med över 250 individuella SM-guld, 3 Senior Lag-SM Guld och inte minst fostrade han spelare till att nå absoluta världstoppen. De vann många EM-medaljer och även några VM medaljer. 5 st Täbyspelare har också representerat Sverige i OS under Kents tid som klubbchef. 

Kent har dessutom betytt oerhört mycket för svensk badminton i stort då han under samma period även varit förbundskapten och engagegerat sig på en mängd olika sätt för att vara med och leda sverige framåt i badmintonsporten. Precis som här i Täby med ett enormt engagemang.

Många var vi som funderade på om Kent skulle kunna släppa sitt Täby Badminton och verkligen med all rätt kunna ägna sig åt att vara pensionär, men med hjälp av en husbil, en pådrivande hustru Lena och ett gäng barnbarn har det inte varit några problem.

Just nu är Kent nere på Gran Canaria och firar sina 70 år med Lena, barn och barnbarn, sol, bad, djuphavsfiske, vattensporter och dessutom säger ryktet att han mer vältränad än nånsin spöar upp halva hotellet i paddel.

Stort Grattis Kent från oss alla i Täby Badminton

Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info