Hoppa till sidans innehåll

Klara för kvartsfinal

31 MAJ 2021 07:59
Efter en förlust mot Fyrisfjädern och underläge med 1-2 mot Trollhättan vände vi matchen till seger med 4-2 vilket räckte för avancemang till en  kvartsfinalplats i Lag-SM slutspelet som avgörs i Umeå 11-13 juni
  • Uppdaterad: 31 MAJ 2021 07:59

Det blev en minst sagt glödhet helg i Trollhättan där vi var tvungna att plocka minst 3 poäng mot antigen Fyrisfjädern eller Trollhättan för att ens ha möjlighet till att kvalificera oss till kvartsfinal i ligan.
Innan matchstart låg vi på 0 poäng, Fyrisfjädern låg på 3 poäng och Trollhättan 2, så uppförsbacke redan innan matchstart då vi slutade sist i grundserien och därmed inte hade några poäng med oss in i mellanserien som resterande lag.

I första matchen mötte vi Fyrisfjädern som varje år är väldigt starka och även så i år. Deras danska superstjärna Viktor Svendsen visade vägen för Uppsala laget och vi förlorar med 5-1 efter en blek insats av oss som lag.
Alltså inga poäng i första matchen vilket innebar kniven mot strupen när vi 13.30 skulle gå in mot Trollhättan.

Matchen mot Trollhättan var vi alltså tvungna att vinna med minst 4-2 och få med oss 3 poäng för att ha möjlighet till avancemang i ligan då även Trollhättan skulle spela mot Fyrisfjädern senare på kvällen och har möjlighet att plocka poäng där.
Vi får en bra start där Julia Tuvesson vinner komfortabelt mot Trollhättans Thea Roslin och säkrar där 1-0 till Täby. Samtidigt spelar Adrian Levin förstasingel då Richard Kuhl varit sjuk i Corona precis som Clara Nistad, Adrian förlorar en extremt jämn match där han har möjlighet att vinna i raka set men slappnar av något och förlorar i 4 jämna set och därmed 1-1. Känslan när Adrian förlorar matchen var tung, det var lite av en nyckelmatch att vinna den såg vi det som innan matchstart.
I match nummer tre förlorar Ludwig Axelsson/Larry i raka set där Trollhättan paret spelar riktigt bra och överraskar oss väldigt. Även denna match hade vi lite på pappret att vi skulle ha en riktigt bra chans men så var inte fallet denna dag och 1-2 och det ser inte ljust ut just nu.
Nästa match upp är herrsingel 2 där Emil Johansson går in mot Trollhättans malaysiska inköp och måste vinna denna match annars är vi ute ur ligan i år samtidigt som mixeddubbel drar igång med Ludwig och Elin Boman.
En jobbig start med 0-2 i set mixeddubbeln och 0-1 i set i herrsingeln.
Hoppet känns näst intill ute när något sker. Emil vänder och vinner andra set och mixden vinner helt plötsligt tredje set och börjar spela betydligt bättre. Det börjar flyta på och Emil vinner även kommande set samtidigt som Ludde/Elin även dem vinner fjärde set och hoppet är uppe i allra högsta grad igen.
Sista setet i mixden tar vi en stor ledning med både 6-2 och 10-5 och denna match känns klar, men Trollhättan paret ger sig inte och kommer upp till 9-10 men väl där tar det slut. Ludwig dunkar ner bollen i backen och skriker av glädje. I samma sekund vinner även Emil Johansson och gör en extremt bra match hela vägen igenom och krigar in i det sista och vinner det fjärde setet med 11-9 och därmed leder vi med 3-2 inför sista matchen. Ett taktiskt val i herrsingel 2 som kan ha spelat roll är att Trollhättans malaysiska kille även spelade herrdubbel 5min innan singeln och därmed kan ha varit något tröttare än Emil. Ett taktiskt val vi tog när vi stod och valde i vilken matchordning vi skulle spela i.

Sista matchen är damdubbel där Lovisa Neuber/Julia Tuvesson skulle gå in och säkra hem detta. Detta är Lovisas första gång i badmintonligan och allt hängde på dem.
Tjejerna visar dock ingen nervositet och vinner enkelt i tre raka set och vi säkrar de 3 poäng vi behöver för eventuellt avancemang.

Nu behövde bara Fyrisfjädern vinna med 4-2 eller vinna avgörande matchen i golden set mot Trollhättan så skulle vi vara vidare.
Vi följer matchen i minibussarna på vägen hem i hopp om att Uppsala laget ska vinna och så blev fallet, Uppsala vinner med 4-2 och vi är därmed vidare till kvartsfinal i Umeå om två veckor.

En extremt rolig och händelserik helg minst sagt med mycket upp och ner spelmässigt och heta diskussioner redan innan matchstart lagen emellan. Vi visar att vi är ett starkt och brett svenskt lag som även utan ordinarie trupp går in och vinner. Riktigt bra jobbat, vi är väldigt nöjda med helgen och ser fram emot kvartsfinalspel.

Här läser ni mer om dramatiken i Trollhättan

Och här kan ni se matcherna i repris


Med vänlig hälsning, Mattias BorgSkribent: Peter Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info