Hoppa till sidans innehåll

Knapp 2-4 förlust igen

17 SEP 2021 06:34
Mycket glädjande med många barn/ungdomar + föräldrar i publiken i vår hemmapremiär
  • Uppdaterad: 17 SEP 2021 06:34

Förlust med 4-2..igen.

 Det blev tyvärr ytterligare en förlust igår med 4-2, denna gång mot Uppsala.

Det kändes väldigt bra inför matchstart med mycket folk i publiken som vi uppskattar och värderar väldigt högt, det var otroligt roligt att se så mycket folk och ungdomar som skrek och hejade.

Vi kunde därför komma ut med bra och hög energi i matchen vilket var superbra.

Vi fick trots det en något tung start där både Richard och Rebecca förlorar men bjuder upp till riktigt bra och spännande spel. Framförallt i Rebeccas damsingel är det högklass på och långa dueller som Rebecca tyvärr förlorar med 11-6 i femte avgörande set! Deras danska stjärna Julie som Rebecca mötte är rankad 39 i Världen så Rebecca spelade verkligen bra!

 

Det var sedan dags för damdubbel och herrsingel 2. Vi fullständigt mosar Uppsalaborna i dessa två matcher och vinner bägge matcher i 3 raka set. Viktor Aglinder gör det han ska i sin singel och kontrollerar den hela vägen. Samtidigt som Jessica och Clara spelar en riktigt fin och bra damdubbel och vinner förvånansvärt enkelt i tre raka set.

 

Då stod det 2-2 i matcher och vi behöver en match till för att säkra ett golden set.

Herrdubbeln är först ut och vi känner att vi ska ha bra chans här.

Vi kommer inte upp i nivå alls igår i dubbeln tyvärr och det är jobbigt redan efter mitten på första set. Killarna från Uppsala kontrollerar matchen hela vägen igenom och vinner i 3 raka set.

 

3-2 till Uppsala och nästa match är en måste match, mixeddubbel med Clara och Ludde.

Moa och Melker från Uppsala kommer ut och styr matchen från start och vi hänger efter i stort sett hela tiden. Uppsala vinner de första 2 seten men vi lyckas på något sätt att vinna det tredje setet på ren vilja. I fjärde set får vi en dålig start med 8-2 i baken men lyckas återigen kämpa oss tillbaka till en 9-8 ledning men där det sedan tar slut och vi förlorar med 11-9. Därmed förlorar vi med 4-2 igen.

 

Det känns surt att återigen förlora med 4-2 när vi har chanserna med inte riktigt kan plocka dem. Som helhet gör vi en bra lagmatch, något sämre nivå än matchen mot Halmstad där vi verkligen spelar bra men som helhet var det flera matchen som verkligen kom upp till nivå igår.

Vi jobbar vidare och laddar om inför nästa match som är borta mot Aura i Malmö om 1,5 vecka. Den 4:e oktober mäöter vi Trollhättan hemma

Läs mer om Badmintonligan

 
Mattias Borg
Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info