Hoppa till sidans innehåll

Semifinal i Lag-SM säkrad

12 JUN 2021 11:12
Det blev en het och jämn kvartsfinal precis som väntat igår mot Göteborgslaget Frölunda som slutade 4:a i grundserien.Vi visste innan lagmatchen att detta kan sluta hur som helst,
  • Uppdaterad: 12 JUN 2021 11:12

Vi vet att vi har en bra chans i alla matcher om vi kommer upp i vår högsta nivå

Först ut var damsingel där Julia Tuvesson möter Frölundas Frida Lindström samt herrsingel 1 där Richard Kuhl möter Gustav Björkler.

Starten blev allt annat än bra, Julia förlorar första set och ligger under med 10-5 i andra samtidigt som Richard ligger under med 2-0 i set. Vi vet att herrsingel 1 är tuff då Gustav är duktig men också att Richard legat sjuk i Corona en period och den fysiska formen inte är på topp vilket är helt naturligt. Damsingel vet vi innan är en nyckelmatch för att vi ska ha chans till en vinst men det ser inte ljust ut och eventuellt 2-0 i set kommer bli tufft!  Julia lyckas dock på något sätt vända 5-10 till 11-10 och 1-1 i set.

Efter den upphämtningen är det inget snack om tredje och fjärde set där Julia går in och vinner komfortabelt vilket var en riktigt lättnad. Richard gör en bra insats i herrsingel 1 men förlorar mot Gustav, och ställningen är 1-1 i lagmatchen.

Nästkommande matcher är herrdubbel med Emil Johansson och Ludwig Axelsson mot Frölundas Mikael Westerbäck och Joel Hansson. Här vet vi att det kommer bli väldigt tufft då Joel är just nu rankad 1:a i Sverige i herrdubbel och Mikael är en bra rutinerad spelare. Samtidigt som herrdubbel spelas gör sig damdubbeln redo med Elin Boman och Clara Nistad. 

Starten blir kanon i bägge matcher och allt flyter på. Killarna spelar en extremt bra dubbel och går upp i ledning med 2-0 i set samtidigt som tjejerna fullständigt kör över Frölundas damdubbel. 

Joel och Mikael lyckas kämpa sig tillbaka i matchen samtidigt som damdubbeln är slut med övertygande 3-0 i set där tjejerna spelar en extremt säker och klok match.

2-1 i lagmatchen och vi behöver alltså bara en match till för ett golden set. Herrdubbeln går till 5set där Emil och Ludwig har en ledning i femte set med 6-3 men lyckas inte förvalta detta tyvärr och förlorar med 11-8.

De två sista matcherna är mixed med Clara och Ludde samt herrsingel två med Adrian Levin. Vi behöver alltså vinna en av dessa för att nå ett golden set.

Innan matcherna vet vi att vi har bra chans i bägge men är lite mer favorit i herrsingel två.

Mixden kommer ut och får en dålig start och det känns inte riktigt som dom kommer in i ett bra flow under matchen men lyckas ändå plocka ett set men förlorar tyvärr i 4 set. 

Samtligt ligger Adrian under i singeln och det ser inte lika ljust ut för oss som det gjorde för 20 minuter sedan. 

Adrian är en riktig kämpe när han vill och krigar sig verkligen igenom denna match trots att saker och ting kanske inte riktigt stämmer. Med 9-10 ner i femte set vänder Adrian och vinner med minsta möjliga marginal, 11-10 i femte set och säkrar ett avgörande i golden set.

Väl i golden set väljer vi att ge killarna i herrdubbeln en ny chans då dom gjorde det väldigt bra i första dubbeln trots förlust.

Emil och Ludwig mot Joel och Gustav (Gustav som spelade single och mixed de första matcherna)  fick chansen med Joel att kamma hem vinsten för Frölunda.

Men i golden set är vi för starka idag, Emil och Ludwig gör en extremt bra, fokuserad och felfri match och vinner med 11-7 och glädjen i laget är som vi vunnit SM guld! 

Känslan när Emil smashar in bollen och hela laget flyger upp från läktaren är obeskrivlig! 

En extrem skön känsla och vi är i semifinal trots att vi slutade sist i grundserien!!

Ett så ungt lag gör detta tillsammans och tar sig till semifinal bådar gott för framtiden!

Idag möter vi formstarka Umeå som vann hela grundserien och har ett bra flow och självförtroende just nu men det har vi med just nu.

Vi har en bra chans om vi kommer upp på en bra nivå så det ska bli väldigt kul och spännande att utmana om en finalplats! 

Semifinalerna spelas samtidigt på en bana var kl 1630 idag

Resultat kvartsfinal Frölunda - Täby

Se repris från kvartsfinalvinsten

Laguppställningar Umeå - Täby

Laguppställningar Aura - Fyrisfjädern

Livesändning från dagens semifinaler matchstart 1630

Läs mer om Lag-SM slutspelet

Skribent: Peter Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info