Hoppa till sidans innehåll

Tove Söderdahl får Jan Åhrbergs ledarstipendium

30 DEC 2021 09:39
Varje år tilldelas en person Jan Århbergs ledarstipendium för sin insats som ledare inom svensk badminton. I år har glädjande nog priset gått till vår Tove Söderdahl för sin stora insats för utvecklingen av svensk parabadminton
  • Uppdaterad: 30 DEC 2021 09:39

Tove var den som tog initiativet före 7-8 år sedan att Täby Badminton skulle starta upp sin paraverksamhet och sedan dess har hon varit drivande till att den har växt och att vi i dag har paraträning 2 pass vecka med både stående och rullstolsburna paraspelare. Toves stora engagemang har också såklart stor del i att vi i våras fick ATG:s drömfond och kunde investera i 4 st rullstolar som finns att låna gratis här i Täby RacketCenter så att de som är rullstolsburna kan komma hit och pröva på badminton. Stolarna används också i vår organiserade paraträning där vi idag har 4 st rullstolsspelare.

Tove sitter även med i klubbens styrelse och hjälper till i föreningen med tävlingsarrangemang och mycket annat. Hon är en fantastisk tillgång för oss och är en sådan person som i stort sett aldrig säger nej till att ställa upp om hon har möjlighet. Hela familjen Söderdahl är engagerade i badminton. tvillingsönerna Erik och Emil är numera 18 år och har spelat sedan de var små. Erik är vår främsta stående paraspelare och Emil är juniorlandslagsspelare. Båda hjälper också till som ledare/tränare i klubben. Toves man Per är också med och hjälper till när vi arrangerar tävlingar m.m.

Under de senaste åren har Tove även varit ledande i att sprida och utveckla parabadminton i hela Sverige.

Stort Tack och Grattis Tove!

Här på Badminton Swedens hemsida läser ni mer om Tove och stipendiet

Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info