Hoppa till sidans innehåll

Våra U19-spelare fortsätter att imponera

13 SEP 2021 06:49
Precis som på Junior-SM förra helgen firar våra U19-spelare fina framgångar. Denna gång mot internationellt motstånd i vår egen nya internationella juniortävling Stockholm Junior.
  • Skapad: 13 SEP 2021 06:49

Efter att ha väntat på att få tävla i ett helt år har det nu varit en oerhört intensiv period för våra U19-ungdomar som spelat Senior-SM, Danish Junior Cup, Junior-SM och nu denna helg Stockholm Junior. Dessutom var några av dem nere i Halmstad i onsdags och spelade premiären i Badmintonligan där de fick möta danska seniorelitspelare. Allt inom loppet av 4 veckor.

Här på hemmaplan i Stockholm Junior lyckades Julia Tuvesson allra bäst när hon vann bäde damsingel och även damdubbel ihop med Jessica Silvennoinen. Finalvinster mot Ramona Uprus från Estland samt Celia Rippert/Ramona Uprus Frankrike/Estland.

Ludwig Axelsson och Emil Söderdahl  var i herrdubbelfinal tillsammans men tappade där mot tyskarna Jarne Schlevoigt/Nikolaj Stupplich. Vi hade även två mixedpar i semifinal, men Elin Boman/Eric Ramstedt tvingades lämna återbud då Elin skadade sig i sin singelkvartsfinal. Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen förlorade i sin semifinal mot  slutsegrarna Jarne Schlevoigt/Julia Meyer. 

Tittar vi tillbaka på dessa 4 veckor har det gått oerhört bra för våra ungdomar som visat att de tillhör toppskiktet både i europeiskt juniorbadminton och i svensk seniorbadminton genom att vara på pallen i alla dessa tävlingar och sammanlagt tagit 6 fina titlar. Och inte minst visade de i Halmstad att de mycket väl kommer att kunna göra sig gällande i Badmintonligan där de ofta får möta internationella seniorspelare från framför allt Danmark eftersom att alla lag förutom vi stärker upp sina lag med flera utlandsproffs.

Nu kommer alla våra internationellt satsande  02:or och 03:or ta steget upp och försöka börja slå sig in på den europeiska seniortouren. Det kommer såklart bli tufft och krävas ett hårt arbete av dem själva under ett antal år och att vi som förening gör allt vi kan för att stötta dem i sin satsning. En rikigt bra tränimgsmiljö, gemenskap och glädje är nyckelfaktorer. 

Våra ungdomar har absolut potentialen och vi har alla förutsättningar för att lyckas om vi gör det tillsammans och tror på oss själva. 

På onsdag möter vi Fyrsisfjädern med flera riktigt starka internationella seniorspelare i laget på hemmaplan, stentufft så klart men oerhört lärorikt för vårt unga lag där endast 2 spelare är runt 25 år och resten av laget mellan 18-22.

Fyrisfjädern är klara favoriter men vi skall ge dem nåt att bita i. Viktigast av allt är att vår inställning är 100% och det kommer den att vara!

Även för oss som förening har det varit en riktigt intensiv period med två stora arrangemang; både  SM U17 i mitten av Augusti och nu för första gången en internationell juniortävling + att vi varit iväg med stora trupper i Borås och Umeå på senior- respektive junior-SM.

Ett stort jättetack till er alla föräldrar, seniorspelare och ungdomar som hjälpt till och framför allt till Tove Söderdahl, Mikael Mustonen, Nina Jännti, Mikael Rundqvist och Sven Hagström som har gjort jätteinsatser under dessa veckor för att vi skall ro dessa arrangemang i hamn. 

Sist men inte minst: Stort tack till vår Mattias Borg som varit igång utan paus nu i en månad med träning coachning och som lägger sin själ i att våra ungdomar skall lyckas på banan

Vi har fått jättemycket beröm för båda arrangemangen och imorse släppte jag av en nöjd Referee på Arlanda 04.00 för hemresa till Grekland. Han tyckte vi gjort ett jättefint jobb och var imponerad både av Täby RacketCenter och oss som arrangörer. 

Han kommer tillbaka i slutet av April när vi kör andra upplagan av Stockholm Junior. Då är det våra duktiga 04:or - 06:or som skall mäta sig med europatoppen på juniorsidan.

Nu ångar vi på!

Peter Axelsson

Skribent: Peter Axelsson
E-post: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: peter@tabybadminton....

Se all info