Hoppa till sidans innehåll

Katrineholm dag 3

17 JUN 2019 23:28
Milen, glassutmatningar, ofrivilliga tågresor och brännboll. Allt händer i Katrineholm
  • Skapad: 17 JUN 2019 23:28

Mitten av lägret är nådd och träningsvärken är påtaglig hos spelarna som går med raka ben mellan passen. En stor bidragande faktor till detta var att många grupper körde sin långdistanslöpning under dagen. Några sprang milen, några 8 km o.s.v. baserat på ålder och träningsnivå. Men guldregeln är att man tränar bort träningsvärk och efter lite uppvärmning så är alla igång igen (även om vissa behöver skrika "spring" till sig själv på banan). 

 

Några grupper valde att fortsätta på det tuffa spåret även på badmintonplan medan andra valde att köra lite lugnare teknisk träning. För att göra den tekniska träningen lite mer spännande körde några av tränare glassutmaningar, t.ex. sätt 4 nätrullare eller pricka bollröret med en smash och vinn en mjukglass från kiosken av tränaren. Undertecknad själv ligger numera back 5 glassar (får kanske höja svårighetsgraden lite nästa gång). 

 

Kvällsaktiviteten idag var brännboll som många hade sett fram emot, en såpass mycket att han hade tagit med sig sitt egna baseballträ hemifrån. Däremot var det svårt att få plats i år då det är ett fotbollsläger eller liknande samtidigt vilket skapar brist på öppna gräsytor. Inte heller hjälpte det att två domare försvann under brännbollen (se dagens ledarblunder). Enligt tradition invigs dem nya tränarna genom att ha ombytta kläder (killarna har tjejernas kläder på sig och vice versa, se video på vår instagramsida).

 

Dagens spelarblunder går till Bianca Swahn som under träningen spelade två mot en. Bianca stod bakom bakom sin spelkompis och slog en stedhård smash rakt i bakhuvudet på henne så att den studsade tillbaka 2 meter. 10 min senare skulle Bianca släppa en serve varpå hon vände sig om, böjde sig ner för att titta nogrannt på linjen och fick bollen själv i bakhuvudet. 

 

Dagens ledarblunder går återigen till undertecknad själv. Jag skulle skjutsa en kille som skulle åka hem tidigare från lägret med tåg. För att vara helt trygg med att han kom på tåget ordentligt följde jag med upp på tåget, la i ordning packningen och hjälpte till att hitta rätt plats. Under denna korta tid stängdes dörrarna och tåget åkte varpå jag hamnade i Flen och fick bli hämtad av en annan ledare med bil. 

 

/Lägerchef, Boxiao Pan

Skribent: Boxiao Pan
Epost: Adressen Gömd

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info