Hoppa till sidans innehåll

Fantastisk dag på Boda Borg

07 APR 2019 23:57
69 förväntansfulla barn, ungdomar, ledare och större delar av styrelsen tog bussen till Boda Borg för en trevlig dag ihop
  • Uppdaterad: 07 APR 2019 23:57

Lätta regndroppar och grått väder stod för dörren när samlingen vid Täby RacketCenter för avresan mot Boda Borg påbörjades kl 08.00 på söndagen. Men vi ledare kunde snabbt känna att det låg nåt i luften, som en anspänning. Något som väldigt snabbt stod klart att det var en förväntan hos deltagarna på vad som komma skall i Oxelösund.

Busschauffören Anders från Rolls buss verkade lika taggad han och vi kom snabbt ut på E18 och färden påbörjades. Hög musik och fina(?) sånger avlöste varandra och vi kände oss nästan lite elaka när vi avbröt sången men vi hade valt att passa på tömma barnen på åsikter till styrelsens värdegrundsarbete som just nu börjar ta form för att kunna visa ett bra material som klubben ska kunna presentera till höstterminens början.

Sagt och gjort, dem fick sitta med sin stolsgranne på bussen och diskutera ett handfull frågor som handlade om ledare, föräldrar/vuxna och andra personer i ungdomarnas vardag. Otroligt bra diskussioner och vi fick nästan säga till ungdomarna att det var dags att sluta. Bra material som bygger på ungdomarnas syn kommer mynna ut i något riktigt bra.

9.50 är vi framme utanför Boda Borgs fyravåningsbyggnad och alla ungdomar delades in i grupper om 3-5 personer och tilldelades en ledare som hade i uppdrag att hjälpa dem med ett första rum samt vara deras kontaktperson under dagen. Alla kom i gång bra och givetvis delades ledare, spelare i från seniortruppen och styrelsen in i olika lag och det var äntligen game on även för dem. 

Vi hade nu ca två timmar på oss att börja med de olika "rummen" för att samla poäng innan det var dags för tacobuffé med efterföljande glass, som vi hörde i kulisserna att det var många som längtade efter.

Rummen, eller questar som dem hette, var både kluriga, fysiska och många var väldigt svåra att klara. Men det var tappra själar som kämpade extremt bra under hela tiden och många rum klarades ut tillslut efter ihärdigt arbete. Några försökte febrilt klara Ninja-rummet som skulle ge flest poäng. Det som de flesta hade glömt från genomgången vara att endast 23-lag har klarat rummet på snart 3 år :-)

17.00 var det dags för hemfärd och även denna tur blev det skönsång men även lite redovisningar av poängen som lagen lyckades ta i de olika questarna. Och det var tre olika kategorier, precis som i badminton, som skulle redovisas. 

Ungdomsgrupperna:
1. Team Bumbibjörnarna 19p (Christoffer, Isak, David, Erik)
2. Team Badsalt 16p (missa vilka som var i detta lag)
3. Lag Tjejligan 15p (Sofia, Jenny, Freja, Filippa, Felicia)

Senior/ledare:
1. Lag Larry 35p (Larry, Mattias B, Patrik)
2. Team Tjulin 32p (Anton, Marcus, Ludwig)
3. Team Indonesia 29p (Boxiao, Rio, Hermansah)

Styrelsen:
1. Lag Ordförande 12p (Paul, Maria, Nina)
2. Lag Klubbdirektör 10p (Peter, Johanna, Mikael, Tove)

Kul att se att ungdomarna tog så mycket poäng :-)

Vi vill tacka alla som valde att följa med på denna fantastiska dag och gjorde den till ett minne för livet. Tack till styrelsen, Badminton Sweden och Stockholms Idrottsförbund som gjorde det möjligt att bjuda på bussresan för att hålla kostnaderna nere och redan nu kan det meddelas att nya planer på roligheter planeras för fullt :-)

 

Hälsningar 

Ledare och styrelse i Täby Badmintonförening

Skribent: Patrik Kataja
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info