Hoppa till sidans innehåll
Foto: Håkan Waltgård

Första vinsten i Badminton Ligan

25 SEP 2019 12:38
Ja det blev en riktig rysare när vi ställdes mot Trollhättan i Badminton Ligan igår, med jämna matcher och bra spel hela vägen in i mål lyckades vi tillslut plocka 2 poäng.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2019 12:38Vi visste innan matchen att vi skulle ha bra chans att plocka poäng mot Trollhättan som är ett starkt lag med en del danska spelare i laget som är duktiga. Men vi visade återigen att vi kan slå dessa lag om vi spelar på en bra nivå, smart & med mycket vilja. Jag tycker hela laget visar att vi vill vinna och gör det på ett bra sätt.

Herrsingel kategorierna tycker jag vi var favoriter i innan matchen även om första herrsingel är en jämn match på förhand tycker jag Rikard Kuhl spelar taktiskt rätt och följer game planen perfekt och vinner också ganska komfortabelt i 4 set.
Andra herrsingel med Viktor Aglinder räknade jag lite med att han skulle vinna, vilket han också gör på ett bra och stabilt sätt. 

Damdubbeln och herrdubbeln blir lite för svår men där jag tycker vi hänger med på ett bra sätt och framförallt i damdubbeln ser det väldigt bra ut trots förlusten igår.
Herrdubbeln blev lite svajig. Mycket upp och ner men det är också förståeligt då Richard Eidestedt och Larry Li inte spelat tillsammans tidigare.

De två sista matcherna (Mixed & Damsingel) blev en riktig rysare. Med 6-6 i femte avgörande set tänker jag att vi måste få med oss minst en match!
Mixeden spelar jättebra hela matchen igenom men tappar med 11-8.
Då sitter vi och hoppas på att Ashwahti kan vinna sin match och vi kan få ett oavgjort resultat! Så blir också fallet, vi vinner damsingel med minsta möjliga marginal (11-10) därförinnan har Ashwathi också vunnit de tidigare 2 seten med 11-10.

Allt avgörs i herrdubbel där Richard Eidestedt och Larry spelar betydligt bättre och vinner med 11-7 i golden set. Därmed slår Trollhättan med 4-3!

En riktigt stark laginsats och jag är väldigt nöjd med matcherna samt inställningen i gårdagens match!

Nästa match blir mot Västra Frölunda borta den 22/10!

Mattias Borg

Läs mer om BadmintonLigan här

Skribent: Peter Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info