Hoppa till sidans innehåll

Golden Set-dramatik i premiären

17 SEP 2018 22:41
Efter vårt SM-Guld i våras bjöds vi på stenhårt motstånd direkt i årets BadmintonLiga av nykomlingen Påvelund som i förhandssnacket ansetts vara ett av favoritlagen till årets Lag-SM
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 22:45

Våra spelare stod för en kanoninsats mot detta nästintill heldanska lag där Mattias Borg är enda svenska spelaren. Både Hermansah och Mathias Wigardt imponerade stort och vann varsin jämn singelmatch. Hermansah låg under med 0-2 i set när han lyckades rädda en matchboll och vinna tredje set mot Joshua Eipe med 11-10 för att sedan ta hem matchen med 3-2 i set.Mathias fastställde 3-3 som ledde till Golden Set genom vinst med 11-9 i femte och avgörande set mot Christian Lind Thomsen.

Vår nya damdubbelkonstellation Clara /Ashwathi vann med 3-1 i set mot Line Christophersen/Mette Poulsen, vilket nog var mycket överraskande för Påvelunds coach Asger Madsen. En riktigt bra prestation som lovar mycket gott inför fortsättningen av ligan.

Rebecca Kuhl i DS och Mixedparet Gustav/Clara och Herrdubbeln Larry/Hermansah spelade också bra men de hade riktigt svårt motstånd. Mette Poulsen tillhör de främsta damsinglarna i Europa och Fredric Colberg som spelade både HD och mixed har visat att han kan göra sig gällande i SuperSeries tävlingar.

När det väl var dags för Golden Set blev det till slut mixed. Täby valde Hermansah/Clara, men även här dominerade Fredric Kolberg tillställningen och Påvelund tog hem bonuspoängen. Täbycoachen Rio var dock nöjd med att vi fick med oss en viktig poäng. 

resultat

Nästa match är även den hemma i Täby RacketCenter och då möter vi Halmstad som också har ett antal danska spelare och är i klass med Påvelund. Det blir troligtvis en jämn kamp igen

Välkomna måndag 1 okt kl. 18.00

Skribent: Peter Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info