Hoppa till sidans innehåll

Gustav Strömvall flyttar till Umeå

05 JUL 2019 12:36
Gustav Strömvall kommer till nästa säsong att flytta upp till Umeå för att studera och fortsätta sin satsning på RIU. Han byter även förening till IFK Umeå
  • Skapad: 05 JUL 2019 12:36

Vi hoppas att Gustav blir bra igen efter från sin knäoperation, tackar honom för alla år i Täby och önskar lycka till med sin vidare satsning

Läs här vad Gustav själv skrivit:

 

Jag började spela badminton i Täby när jag var 6 år i gamla rospiggen (2004). Efter ca 1 år började jag tävla och tyckte att det blev roligare och roligare.

2008 spelade jag min första tävling mot internationellt motstånd (Täby Internationella). Det slutade med ett brons i Herrdubbel mot tuffa danskar.

 2010 börjar jag min satsning genom att börja idrottsinriktning på bergtorpsskolan i Täby. Då blev vi ett gäng som tränade 2-3 st morgonträningar i veckan.

2014 deltar med ett par andra jämnåriga spelare i Skol-VM i Taiwan som representanter från Sverige. Vi slutade med en 8:e placering efter förlust mot Skottland i placeringsmatch.

2015 vann jag med partner Richard Kuhl Finnish Internatonal junior i Herrdubbel. En merit som väldigt få svenskar har gjort.

2017 brons i Estonia International i Herrdubbel med Täbys Indones Hermansyah.

2018 började min internationella karriär ta fart. Deltog i flera internationella tävlingar där jag med partner började vinna mer matcher och lyckas bli seedad i de flesta tävlingar. Tog dessutom ett Senior-SM brons i HD.  Vi vinner GULD i ligan (SBL). Det var en av de mäktigaste upplevelser som jag varit med om!

2019 opererar jag knät för att bli av med upprepande problem.

Jag bestämmer mig att ta nästa steg i min karriär och i mitt liv genom att flytta hemifrån. Et stort steg för mig som känns väldigt läskigt och häftigt. Det betyder att jag till nästa säsong kommer att befinna mig i Umeå och representera IFK Umeå Badminton.

Jag vill tacka alla som stöttat och trott på mig under alla dessa år. Alla minnen på resor, tävlingar, träningar och utanför. Jag vill tacka alla tränare som ställt upp och hjälpt mig att utvecklas, både som människa och badmintonspelare.

Jag önskar alla I Täby Badminton ett stort lycka till i framtiden!

 

Gustav Strömvall

Skribent: Peter Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info