Hoppa till sidans innehåll

Pickleball var och hälsade på. Kanske stannar dem för alltid?

13 APR 2019 21:51
Pickleball förbundet blev imponerad av uppslutningen från de personer som vill testa på sporten
  • Skapad: 13 APR 2019 21:51

Under lördagen anordnade Täby RacketCenter ihop med Svenska Pickleball förbundet Öppet Hus där vem som helst fick komma och prova på den "nya sporten"

Sporten Pickleball har funnits sen 1965 och är en amerikansk sport där grannpapporna på en gata ville hitta på något till sina barn som inte kostade så mycket. Så de tillverkade racketar genom att skära ut racketformade bitar av en plywoodskiva och på den vägen växte sporten fram. Just nu är det en av de snabbaste växande sporterna i USA, och frågan är om inte det är så även i Sverige?

Till öppet hus dök det upp hela 50 personer och det var kö för att få spela. Eftersom det var drop-in så hade vi inte en aning om hur många som skulle komma dit men runt 50st trodde vi aldrig. Och vilket engagemang från de som var där! Alla spela med alla, unga som gamla och massa gäster till hallen stod och tittade på innan de skulle spela badminton eller squash. Många som fascinerades av hur lätt det var att komma igång och få ett bra spel. 

Efter tillställningen så bestämdes det att vi kommer att köra en gång till och det blir helgen 4-5 maj. Exakt dag och tid återkommer vi med så följ oss på sociala medier så hittar ni all info där inom kort.

Kan också meddela att Täby RacketCenter har beställt racketar och bollar för pickleball så snart kan du även boka in dig som strötidsspelare! Även där får ni hålla koll på våra sociala medier.

Skribent: Patrik Kataja
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info