Hoppa till sidans innehåll

Richard Eidestedt till Täby

16 AUG 2019 09:11
Sveriges främsta dubbelspelare de senaste åren har inför denna säsong kommit till Täby från Fyrisfjädern.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2019 09:11

Richard började spela badminton för Fyrisfjädern när han var 9 år. Efter många framgångar som junior, bestämde han sig för att satsa stenhårt och åkte till England för att träna på deras center i Milton Keynes. Richard var där i 3 år och var som bäst rankad 17 i världen tillsammans med engelsmannen Andrew Ellis. Bästa resultatet var vinst i Scottish Open. De senaste 4 åren har han tränat vid Euro Center och har bland annat spelat med Nico Ruponen i herrdubbel. Som högst var de rankade topp 40 i världen tillsammans och vann Orleans IC. Richard har vunnit 5 av de 6 senaste svenska mästerskapen med olika partners i herrdubbel och vann även mixed med Clara Nistad 2018. Han hoppar av sin landslagssatsning och börjar arbeta heltid i Stockholm vid Riksbanken nu i veckan.

Han kommer dock fortsätta att spela badminton och vill kombinera arbetet på Riksbanken med att träna och spela för Täby.

Tanken är att Richard skall träna 2-3 ggr/vecka kvällstid och att ta plats i vårt lag i BadmintonLigan. Med sin stora kunskap, erfarenhet och höga nivå blir han en stor inspiration och förstärkning för oss både på träningarna och i laget.

Vi hälsar Richard varmt välkommen till Täby

Inför årets BadmintonLiga satsar vi på ett ungt helsvenskt lag där nästan alla är egna produkter som börjat med badminton i vår badmintonskola. Undantagen är Clara Nistad som började i Kista men gick till Täby under sin tid på Täby RIG-gymnasium och Richard. Alla förutom Richard är också under 25 år.

Vår målsättning i år är att försöka ta oss till slutspel bland de 6 främsta lagen och att vårt unga utvecklingslag får värdefull erfarenhet mot topplagen, som har både svenska landslagsspelare och gott om utländska förstärkningar.

Vår damsida är absolut stark och med tre av Sveriges främsta spelare. Där kan vi hävda oss mot alla lag. Förhoppningsvis kan vi också bjuda på lite överraskningar även på herrsidan

Vår trupp till BadmintonLigan säsongen 2019-2020

Clara Nistad

Rebecca Kuhl

Ashwathi Pillai

Maria Persson

Richard Kuhl

Viktor Aglinder

Richard Eidestedt

Larry Li

Emil Johansson

 

Vi har också ett gäng yngre spelare som vill försöka slå sig in i laget på sikt.

Förstaårsseniorerna Marcus Boman och Victor Ramstedt samt junior och U17-landslagsspelarna Miranda Johansson, Julia Tuvesson, Elin Boman, Ludwig Axelsson, Emil Söderdahl, Eric Ramstedt och Deepak Pillai.

 

 

 

 

Skribent: Peter Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info