Hoppa till sidans innehåll

Sommarlägret dag 2

14 JUN 2020 23:33
Teknikträning, "no out" och Bäst i test
  • Skapad: 14 JUN 2020 23:33

Dag 2 på lägret och idag drog badmintonträningen igång på riktigt. 6h träning om dagen pluss en kvällsaktivitet sätter sina spår på barnens ben, men glädjen, skratten och vänskapen är ingen bristvara. 

 

På inomhuspassen har det varit mycket mer teknikträning för många grupper och några jobbiga övningar har även dragit igång. Team Gryffindor fick t.ex. köra övningen "no out" där man jobbar ensam defensivt mot två eller tre attackerande spelare. Det finns inga linjer heller på den defensiva sidan så man måste försöka ta ALLA slag som kommer mot en. Syftet med det är att jobba bort inställningen att "önska ut" bollar utan man ska försöka ta allt. 

 

På utepassen har mycket tid lagts på 10-kampsgrenarna som har dragit igång på riktigt. Genom hela lägret genomförs en 10-kamp där gruppsegrarna gör upp i final på onsdagens avslutningsshow. Solen har fortsatt vara vänlig och det har varit fantastiskt skönt att vara ute och spela fotboll, brännboll och alla andra aktiviteter som genomförs. 

 

Kvällens aktivitet var en replika på SVT-programmet Bäst i test där grupperna skulle klara kluriga uppdrag under stress och press. Vissa instruktioner är förståeligt svåra men vissa andra instruktioner kan man tycka borde vara lätta att följa, men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Oavsett var det fantastiskt kul att se barnens kreativa sida på t.ex. hur man bygger den längsta kedjan med föremål och rep, hur an flyttar en boll utan att röra den eller ta så många poäng som möjligt utan att veta hur man skulle ta poäng. 

 

Dagens spelarblunder kommer från just kvällsaktiviteten där Christoffer Boman skulle hoppa över några häckar och sedan viska 2 ord till ledaren (uppdraget gick ut på att alla skulle viska två ord till ledaren för att bilda en historia). Christoffer var först ut i laget och hoppar fram och säger "det var en gång", innan han insåg att det var 4 ord och inte 2. 

 

Dagens ledarblunder går till Ludwig Axelsson som blev lite tjurig när han förlorade i miniruta mot en annan ledare. Ludwig studsade då sitt racket med skaftet nedåt på golvet men råkade studsa racket lite för långt ifrån sig och träffade istället en spelare som stod bredvid. 

 

Glöm inte att titta på vår Instagramsida där vi lägger upp massor med videos och bilder från lägret 

 

/Lägerchef Boxiao Pan

Skribent: Boxiao Pan
Epost: Adressen Gömd

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info