Hoppa till sidans innehåll

Sommarlägret, sista dagen

18 JUN 2020 17:19
10-kampsfinal och avslutningsshow
  • Uppdaterad: 18 JUN 2020 17:19

Sista dagen på lägret blev det mycket matchspel på banorna. Några grupper körde turnering, några körde olika typer av matcher och några körde lagmatcher. Som tränare är det alltid lika underbart att se sina elever utvecklas, det är den största drivkraften som tränare. På läger är det alltid lika magiskt hur mycket många utvecklas på så kort tid och vilken underbar utveckling vi har fått se. Naturligtvis är utvecklingen rent tekniskt på banan underbar att se  men för mig personligen är det mest underbara att se något som händer på sidan av banan. Dag 1 såg vi små, blyga och osäkra barn. Under veckan har vi fått lära känna den och de har öppnat upp sig och lärt känna varandra, skaffat nya kompisar, skrattat och skojat och vuxit till större starkare individer som bildat en gemensam lägerfamilj.Sista dagen är alltid en blandning av glädje och vemod. Vi firar den underbara tiden vi har haft tillsammans samtigt som vi tvingas skiljas åt. 

 

Avslutningsshowen innebär alltid prisutdelningar i respektive grupp samt några speciella priser som delas ut för de som stuckit ut lite extra. Grupperna uppträdde sedan för alla och i år fick vi se några otroligt kreativa uppträdanden i år. En underhållande show i sig är 10-kampsfinalen där alla gruppsegrare tävlar i en direkt avgörande final. I år var det otroligt jämnt i två av grupperna där team Ravenclaws 10-kamp avgjorde med 1 poäng. Team Hufflepuffs 10-kamp slutade oavgjord vilket aldrig har hänt förut. Likt Mästarnas mästare avgör därför flest antal grensegrar. Finalisterna var Isak Erliksson, Samuel Riordan, Elisa Nogander och Sebastian Lätth. I finalen segrade Elisa Nogander efter en otrolig felfri hinderbana där det fanns många hinder som var designade att sätta käppar i hjulen för dem. Elisa krossade alla hinder till en övertygande och välförtjänt seger. Stort grattis Elisa, Årets Lägerchamp

 

Årets lägerprestation tilldelas någon som under lägret om utmärkt sig genom att visa exeptionell vilja, positiv inställning eller sportslighet. Årets prestation i år gick till Harald Rosenlund med motiveringen: 

Årets lägerprestation går till en kille som har kämpat i uppförsbacke redan från dag 1 på lägret. Trots en illamående mage vägrade han ge upp och åka hem utan stannade kvar och deltog på alla aktiviteter med ett gott humör och en underbar inställning. 

 

Årets lägerledare tilldelas till den ledare som bidragit utöver vad som förväntats och i år gick titeln till Emil Söderdahl med motiveringen: 

Årets lägerledare har visar ett outtröttligt engagemang och inte bara lett sin grupp spelare utan även vuxit sig in i en roll som en ledare bland ledarna. Han har ställt upp extra både inför lägret och sent in på nätterna för att jobba med ledarnas avslutningsuppträdande där han har koreograferat en stor del av dansen. 

 

Avslutningsvis vill jag ge ett enormt stort tack till alla ledare för deras fantastiska insats!! 

Team Gryffindor: Larry Li, Ludwig Axelsson, Julia Tuvesson och Mattias Borg (videoanalys)

Team Slytherin: Oscar Erliksson, Miranda Johansson och Eric Ramstedt

Team Hufflepuff: Emil Söderdahl, Oscar Eriksson och Elin Boman

Team Ravenclaw: Lucas Waltgård, Karl-Johan Granåses och Alix Nordström

Extra förstärkning för alla grupper: Johanna Sörman och Fanny Lunqvist

Hallchef/köksmästare: Peter Axelsson och Magnus Lindholm

Sparringsspelare: Viktor Aglinder och Emil Johansson

 

Vi har aldrig haft så många som ställt upp på ett eller annat sätt under lägret helt ideellt vilket visar att vi verkligen är en stor familj som ställer upp. Att många ledare ställer upp år efter år utan minsta tvekan och att samma deltagare anmäler sig direkt år efter år är tecken på att vi når upp till vårt motto. 

På vår Instagram hitter ni videos och bilder från lägret och vi kommer publicera mer material från lägret som ännu inte publicerats under sommaren. 

 

Stort tack för i år och hjärtligt välkomna nästa år till Sveriges roligaste badmintonsommarläger!

 

/Lägerchef Boxiao Pan

Skribent: Boxiao Pan
Epost: Adressen Gömd

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info