Hoppa till sidans innehåll
Foto: Håkan Waltgård

Svensk tävlingspremiär för ParaBadminton i Täby RC

09 MAR 2020 15:11
I helgen var det premiär för svensk parabadmintontävling och detta genomfördes i vår hall , Täby RacketCenter! Deltagarna var från Sverige, Norge och Finland.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2020 15:11

Alla stående spelade mot varandra. Vilket gjorde att motståndet blev ibland lite ojämt. Spelarna har olika funktionsnedsättning. Någon som har svårt med att ex. röra sig snabbt kan möta en som har ett helt annat funktionshinder. Nu togs beslut att alla möter alla – så att det blev många matcher. 

En mycket trevlig dag i hallen avslutades med prisutdelning där vår Täbyspelare Erik Söderdahl tog guld i Dubbel, tillsammans med sin vanliga Paradubbelpartner Antti Kärki, Finland.

Antti vann även singelguldet i den stående klassen där han vann alla sina 5 poolmatcher. Dock var matchen mot Magnus Veigas från Fyrisfjädern stenhård och även mycket duktiga 12-årige Dilan Jacobsson från Trollhättan

Det var även finsk dominans i rullstolsklassen där VM-spelarna Harri Isomäki ( 1:a ) och Kimmo Sirviö kom 1:a och 2:a. Tillsammans vann de även dubbel. I dubbelklassen blev de även utmanade av de två juniorlandslagsspelarna Emil Söderdahl och Teodor Hylander som testade på hur det var att spela Rullstolsbadminton, men de hängde inte riktigt med i svängarna.

 

Många av oss stående testade på rullstolsspel och det var allt annat än lätt!

 Lottning/resultat

Tove/Peter

 

Skribent: Peter Axelsson
Epost: This is a mailto link

 

Här finner ni info samt anmälan till badminton- och squashskolan!

 

 

Sponsorer

 

peab


 

  

Forza logo

 

images[2]


sparre

 

 

 

 


 

 

Postadress:
Täby BM - Badminton
Täby RacketCenter, Flyghamnsvägen 16
18364 Täby

Kontakt:
Tel: 087565094
E-post: This is a mailto link

Se all info