Badmintonskolan -- anmäl dig här / / sign up here
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Täby Badminton
 
Sofia spelar mixed-semi och Christoffer nådde HS-kvart i Spanish Junior
2024-06-09 07:25
Fina framgångar för våra NIU-elever i Spanish Junior. Här spelar Christoffer och Isak varsin 1/8- delsfinal i HD

Det är hög internationell klass U19-klass på tävlingen Spanish Junior som våra NIU-elever är på så det har varit tuffa matcher från start.

KL. 09.00 söndag morgon spelar vår Sofia Strömvall semifinal i mixed tillsammans med Romeo Makboul från Uppsala RIG. De har gått fram utan setförlust. Nu väntar danskarna Reiler/Petersen som är seedade 3:a i tävlingen.

Riktigt bra insats också av Christoffer Boman som vann 3 st 3-setare i rad mot en polack, en tysk, en tjeck, och nådde kvartsfinal i HS  men där var italienaren Simone Piccinin för stark.

 

Följ vårt NIU-gäng här på Täby Badminton instagram

 

Lottningar/Resultat

NIU-resa till Spanish Junior
2024-06-07 07:43

Denna helg är alla våra NIU-spelare som precis gått ut åk 2 i Alicante och spelar Spanish Junior.

Avresa var tidigt torsdag morgon och väl på plats i Alicante hann de med både ett träningspass i tävlingshallen och bad på en fin strand i närheten av campingen där de bor.

Tävlingen startar fredag morgon.

Tyvärr fick inte våra åk 1:or Bowen Yan och Samuel Hugosson plats i tävlingen eftersom det var så många anmälda och de inte hade tillräckligt med internationella rankingpoäng.

Även Sixten Åhlander och Adam Medin som börjar NIU till hösten + William Fjällby som skall börja RIG Uppsala var anmälda, men kom tyvärr inte heller in.

RIG Uppsala är också med i tävlingen och båda gymnasierna bor tillsammans.

 

Täbys trupp

 

DS

Jenny Tuvesson och Karolina Widberg

HS

Isak Erliksson och Christoffer Boman

HD

Isak Erliksson/Wille Norberg (Uppsala RIG)

Christoffer Boman/Elof Åberg ( Uppsala RIG)

DD

Jenny Tuvesson/Karolina Widberg.

 

Ledare är våra Senior-elitspelare Emil Johansson och Miranda Johansson

 

Här på Täby Badmintons Instagram kan ni följa dem på resan

 

Lottning/Resultat

Miranda i DD-semifinal i Bonn International
2024-06-01 05:55

Miranda Johansson som inför nästa säsong tagit en landslagsplats på nationella träningscentret i Uppsala har nu tagit sig till semifinal i Europatour tävlingen Bonn International Future tillsammans med sin nya landslagspartner Fiona Hallberg.

På sin väg fram har Miranda/Fiona slagit ut både 5:e seedade tyska paret Hubsch/Lehman och 2:a seedade Odijk/Van Leijsen från Holland i tuffa matcher.

Nu i semifinalen stöter de på asiatiskt motstånd i form av Hseih/Hsuanko från Taiwan.

 

Matchen spelas idag på fm ca 1130 och ni kan se den LIVE på här på BadmintonEuropeTV

Även Max Svensson gjorde en riktigt bra tävling och var i kvartsfinal i HD tillsammans med sin nya landslagspartner Jesper Borgstedt från Trollhättan

 

Lottningar/Resultat

3 Täby-GULD, 5 SILVER och 1 BRONS på Svenska Cupen
2024-05-25 07:39

Svenska Cupen avgjordes förra helgen i Uppsala.

Här spelar ungdomarna födda 2007-2013 endast i sin egen åldersklass och inte i U11-U17.

De spelar också för sina respektive distrikt så att det samtidigt är en lagtävling mellan distrikten. Stockholm har vunnit många år i sträck och vann även i år.

I stort sett hela av Sverige eliten i varje åldersklass är med.

Flera av våra ungdomar tog medaljer och bidrog starkt till Stockholms seger.

 

2013

Aariv Dass tog GULD i HD tillsammans med Elliot Choi från Boo Racketklubb och även SILVER i Mixed med Dilmi Anduranmulla Vithanage från Botkyrka

 

2011

Divyanshi Roy GULD i DD tillsammans med Aadvika Menon (Boo Racketklubb)

 

2010

Garvita Yadav SILVER i både DS och DD med Rika Lennerfors (Komet)

 

2009

Isabella Widberg SILVER i DS

 

2008

William Fjällby GULD i Mixed med Nike Mineur ocg SILVER i HD med Sigge Askeroth (Spårvägen)

 

2007

Bowen Yan BRONS i HD med Carl Rosenlund (Spårvägen)

 

Resultat

 

 

Jesper De Waal vår nya huvudtränare till hösten
2024-05-17 11:56
Vår nya huvudtränare Jesper De Waal

Det är med stor glädje vi idag presenterar vår nye huvudtränare som skall ta över efter Mattias Borg:

Jesper De Waal har de senaste åren varit tränare och sportchef för Malmö BK som under hans ledning utvecklat flera duktiga ungdomsspelare och dessutom precis kvalat in som nykomlingar till nästa års Badmintonliga.

Vi känner att Jesper som är 27 år, kommer att passa perfekt i rollen att leda våra ungdomar och elitspelare vidare i sin utveckling mot sina mål och drömmar. 

 

Jesper kommer att börja sin anställning hos oss den 12 augusti

 

Här presenterar sig Jesper själv för er:

Jag är uppvuxen i Västerås där jag började spela badminton vid åtta års ålder. Vid den tidpunkten var fotboll min förstasport där jag var duktig och spelade i ett väldigt bra lag.

Med tiden så svängde det dock mer och mer över mot badminton. Min stora utveckling kom relativt sent, i U17 och U19 där jag slog mig in i landslaget för första gången. Redan som 12-åring började jag vara hjälptränare för min första grupp och 7 år senare, under en längre skadeperiod, fick jag mitt första huvudtränaruppdrag för A-gruppen i Västerås.

2017 gick flyttlasset till Malmö för studier inom idrottsvetenskap och vidare satsning som spelare. Karriären som singelspelare blev aldrig riktigt lyckad och därför valde jag att skifta till en satsning som dubbelspelare. Där har jag nått några kvartsfinaler internationellt och en högsta ranking i Sverige som nummer tre i herrdubbel. 2023 valde jag att lägga min egna spelarkarriär åt sidan och satsa på tränarkarriären.

Under hela karriären som spelare blev tränaruppdragen viktigare och viktigare. Malmö Badmintonklubb har haft en stor utveckling under mina år där jag tagit steg från att vara huvudtränare till sportchef och fått fram flertalet landslagsspelare.

Sedan 2019 har jag varit involverad i landslagsverksamheten på ungdomssidan som förbundstränare för U15 och har hittills fått åka på tre mästerskap under de åren, med ett EM-brons som bästa resultat.

Min tränarfilosofi bygger mycket på att bygga upp en långsiktig inre motivation som är hållbar under många år. För att bygga den inre motivationen så krävs mycket glädje och kärlek för sporten. I de unga åldrarna är det viktigt för mig att spelarna får med sig en bred repertoar av tekniska färdigheter. När de börjar bli äldre och nivån höjs ligger en stor del av mitt fokus på att coacha på ett sätt som hjälper spelarna att mer och mer tänka själva. De behöver veta hur de ska använda alla verktyg. Rakt igenom hela processen är det viktigt att individen står i centrum och utvecklas som person i sin helhet!

Täby för mig är en familjär klubb som utstrålar respekt och kvalité. Mina tidigare upplevelser av Täby är att jag blivit välkomnad på ett fint sätt när jag varit där och tränat. De spelare från Täby som jag jobbat med i landslagsverksamheten har ofta tickat mina boxar för vad jag uppskattar hos unga individer som spelar badminton. Jag ser verkligen fram emot att starta min tjänst i augusti och att vara en del i att utveckla av en av Sveriges absolut mest framgångsrika klubbar! 

 

   Vi hälsar dig Jesper varmt välkommen till Täby Badminton.    

 
Sponsorer