Badmintonskolan -- anmäl dig här / / sign up here
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Täby Badminton
 
Följ våra spelare i Polish International
2023-09-21 10:43

Några av våra A-lags spelare är just nu och tävlar i Polen.

 

HS:

Kim Linell

André Irpola

Deepak Pillai

Richard Kuhl

 

 

HD

Max Svensson/Melker Zickerman-Bexell ( Fyrisfjädern)

Ludwig Axelsson/Jakob Ekman ( Frölunda)

Andrë Irpola/Deepak Pillai

 

Samtliga singelspelare kvalspelar torsdag och i herrdubbel börja alla spela på fredag i huvudlottningen

 

Här kan n i följa hur det går för dem:

 

Lottning/resultat

 

LIVE-streaming

 

 

 

 

Björn och Curt Veteran-VM medaljörer
2023-09-18 06:28

Våra två veteraner Björn Wigardt och Curt Ingedahl var med i Veteran-VM i Sydkorea och båda lyckades bärga varsin bronsmedalj i herrdubbel.

Björn i 65-års klassen tillsammans med Cheddi Liljeström från Lugi och Curt tillsammans med Stefan Ohrås från Höllviken.

 

fantastiskt bra jobbat och Stort Grattis Björn och Curt!

 

Resultat Veteran-VM

Vår hedersordförande firade 90 år
2023-09-15 06:10
Hedersordförande Kurt Axelsson firades av bl a sina två barnbarn Ludwig (som spelar i vårt A-lag och landslaget) och David som tidigare också spelade i klubben men numer satsar helt på fotbollen

I onsdag fyllde vår hedersordförande Kurt Axelsson, som även är min far 90 år och vi firade honom med närmsta släkten på restaurangen Den Gyllene Räven i Norrtälje hamn.

Kurt var ordförande i Täby Badminton i 25 års tid under -80, -90 och 00-talet.

Pappa som är revisor skötte även stora delar av klubbens ekonomi, framför allt i början, han var vår legendariske klubbchef Kent Kottes högra hand under många år och även högst ansvarig för några av de absolut största internationella tävlingarna som vi arrangerat. Bl a Swedish Open flera gånger, som på den tiden( 90-talet) tillhörde World Badminton Grand Prix Series. Vid ett tillfälle spelades den i Kungliga Tennishallen och då var även kungen farbror, Prins Bertil prisutdelare. De andra åren hölls den i Tibblehallen. Han har lagt ned 10-tusentals ideella timmar i klubben och har mycket stor del i alla våra framgångar och att Täby Badminton är en av Sveriges största och främsta klubbar.

 

Under hans tid höll vi till i Rospiggen där numera den nya simhallen står. Kurt lämnade över klubbens ordförandeskap till nuvarande Paul Ottosson ungefär samtidigt som vi flyttade till Täby RacketCenter 2010.

 

Täby Badminton säger STORT GRATTIS till sin hedersordförande Kurt Axelsson!

 

/ Peter Axelsson, klubbchef

 

 

Björn Wigardt på Veteran-VM
2023-09-12 12:50
Björn efter sitt sista träningspass innan avresan till Korea

Vår fantasiske vuxentränare Björn Wigardt är just nu i Korea och spelar Veteran-VM.

 

Björn deltar i V65-klassen där han spelar både singel och dubbel.

 

Tyvärr blev det förlust i första omgången i herrsingelklasen men i herrdubbel där Björn spelar tillsammans med Cheddi Liljeström från Lugi är han vidare efter att de vann sin första match mot ett tyskt par. Nu väntar Thailändare i andra matchen.

 

Här kan ni följa Björns framfart:

 

Lottning/Resultat

 

 

Tufft mot Aura i gårdagens Ligamatch
2023-09-12 12:39
Kim Linell stod för en kanonvinst mot Danske Rasmus Messerschmidt

Vårt lag som saknade både vår förstasingel Victor Svendsen och vår dubbelstjärna Clara Nistad fick det tufft mot ett starkt Aura. Aura vann med 5-1 i matcher, men riktigt positivt var att Kim Linell vann sin andra HS mot danske stjärnan Rasmus Messerschmidt, dessutom med 3-0 i set.

En kanonprestation och en verkligt fin skalp av Kim.

 

Nu pausar ligan några veckor innan vi har två raka hemmamatcher vecka 43, måndag och tisdag 23-24 oktober. Då väntar två viktiga matcher där vi skall ha bra chans till att hämta hem poäng i tabellen.

 

Gårdagens resultat

 

 

 
Sponsorer