Badmintonskolan -- anmäl dig här / / sign up here
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Täby Badmintonförening
Badminton

2 Guld, 1 silver och 2 brons i Senior-SM
2023-02-06 06:36
Täbys två SM-Guld: Jessica Silvennoinen/Clara Nistad i Damdubbel och Ludwig Axelsson tillsammans med Jakob Ekman (Frölunda) i Herrdubbel

Vi hade 5 semifinalplatser på söndag morgon.

Våra semifinalister:

DS: Julia Tuvesson mot Elin Öhrling (Frölunda)

HD: Ludwig Axelsson/Jakob Ekman (Frölunda och Max Svensson/Mio Molin (Umeå) som mötte varandra

DD: Clara Nistad/Jessica Silvennoinen mot Ronak Olyaee/Nathalie Wang (Umeå/Komet)

Mixed: Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen mot Jakob Ekman/Nathalie Wang ( Frölunda/Komet)

Maximal utdelning var alltså 4 finalplatser, vilket vi var väldigt nära att få igenom. Vidare till final gick Ludwig/Jakob, Clara/Jessica och Ludwig/Jessica. men tyvärr tappade Julia till slut sin semifinal i en riktigt tight match mot Frölundas Elin Öhling med 18-21 i skiljeset.

 

Finalpasset startade med herrdubbel och damdubbel. I herrdubbeln ställdes Ludde/Jakob mot Spårvägens Filip Karlborg/Simon Sandholm. Ludde/Jakob som började spela tillsammans i höstas presterade närmast maximalt och vann sitt första Senior-SM Guld med 21-16, 21-17 i finalen och utan att ha tappat ett enda set under hela tävlingen.

Clara/Jessica mötte hemmafavoriterna Johanna Magnusson/Malena Norrman. vinst 21-17 i första set förvandlades till förlust i 2:a set med 14-21, men i 3:e tog Täbyparet tillbaka taktpinnen och vann ohotade med 21-14. Clara har ju en hel del SM-guld sedan tidigare, men för19-åriga Jessica innebar det precis som för jämnårige Ludwig första senior-SM guldet.

 

Efter det var det dags för dem att tillsmmans försöka vinna sitt andra SM-guld för kvällen.

De har ju spelat några år ihop och har bland annat 1 U15-SM Guld och 2 JSM Guld på meritlistan som par. De var även silvermedaljörer på förra årets Senior-SM och hoppades såklart på att få stå överst i år.

Tyvärr var det för tufft för dem att ladda om efter sina dubbelguld och de kom inte riktigt upp i den nivån som de haft tidigare i turneringen. Ett välspelande motståndarpar, Melker Zickeman-Bexell/Tilda Sjöö från Fyrisfjädern satte stopp för dem med 21-14, 21-16.

 

3 klubbar slogs om att vara bästa klubb totalt under SM:

Täby med 2 Guld, 1 Silver och 2 Brons

Fyrisfjädern med 2 Guld och 3 brons

Frölunda med 1 Guld, 1 silver och 4 Brons

 

De två senaste säsongerna har vi vunnit den åtråvärda SM-Pokalen som visar att man är Sveriges främsta SM-klubb totalt inräknat alla individuella SM U13-senior+ Lag SM.

Efter Senior-SM som är första "deltävlingen"leder vi nu alltså knappt över Frölunda och Fyrisfjädern. Närmast väntar Junior-SM i Umeå om 2 veckor och därefter U13-U17 SM i slutet av mars. Vi själva står som arrangörer av U17-SM och även eventuellt finaldagen av U15-SM. Vi har gott om möjligheter även i dessa SM så chansen finns till 3:e raka inristningen i SM-Pokalen....

 

Täby-Medlajörer:

GULD

DD: Jessica Silvennoinen/Clara Nistad 

HD: Ludwig Axelsson/Jakob Ekman (Frölunda)

SILVER

Mixed: Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen

BRONS

DS: Julia Tuvesson

HD: Max Svensson/Mio Molin ( Umeå)

 

SM-Resultat

 

Se mer från SM på Täby Badminton Instagram

 

Mer SM-läsning på Badminton.nu

 

STORT GRATTIS !!!

 

 

Finaldag i SeniorSM
2023-02-05 08:32

Idag på morgonen spelas semifinalerna i Senior-SM nere i Malmö.

Täby är så här långt näst bästa klubb med 5 st semifinalplatser efter Frölunda som har 6 st, vilket Frölundas klubbchef Patrik Björkler var väldigt noga med att påpeka igår kväll.

 

5 platser är ungefär vad vi räknat med. Vi hade kanske hoppats på ett par till men flera Täby spelre slog ut varandra i dubbel o mixed, vilket minskade chanserna.

 

Våra semifinalister:

DS: Julia Tuvesson som ställs mot Elin Öhrling (Frölunda)

HD: Ludwig Axelsson/Jakob Ekman (Frölunda och Max Svensson/Mio Molin (Umeå) som möter varandra

DD: Clara Nistad/Jessica Silvennoinen som möter Ronak Olyaee/Nathalie Wang (Umeå/Komet)

Mixed: Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen som möter Jakob Ekman/Nathalie Wang ( Frölunda/Komet)

 

Nu hoppas vi på maximal utdelning viilket skulle betyda 4 finalplatser!

 

Vore ju gott att knäppa Frölundageneralen på näsan ännu en gång.....

 

Lottning/Resultat

 

LIVE-sändning med SolidSport

 

Stor stark Täbytrupp till helgens Senior-SM
2023-02-03 08:49
Täby har många starka kort

Nu är det dags för Senior-SM i Malmö.

 

Täby har många spelare med chans till pallplatser.

De två senaste säsongerna har vi vunnit kampen om SM-Pokalen där man räknar samman alla individuella SM från U13-Senior stort. 

Vi var även främsta klubb i Senior-SM, vilket vi satsar på bli även i år.

Precis som då har vi en stor stark trupp på sammanlagt 17 spelare varav flera är finalseedade:

Clara Nistad/Jessica Silvennoinen i DD, Ludwig Axelsson/Jessica Silvennoinen i mixed, 

Ludwig Axelsson/Jakob Ekman (Frölunda) i HD och Julia Tuveson i DS. 

Dessutom ytterligare spelare i vår trupp som även dom absolut kan vara med och utmana om de absolut främsta valörerna på prispallen.

 

Det inleds med kvalspel under fredagen och här har vi några stycken som är med:

Deepak Pillai, Christoffer Boman i HS

Eric Ramstedt/Julia Tuvesson och Christoffer Boman/Ebba Holmström ( Spårvägen) i Mixed

Resten av truppen är direktkvalificerade till huvudtävlingen som börjar 09.00 lördag morgon.

 

Semifinaler och finaler spelas söndag med start 0900 resp. 1300

 

Det är BMK Aura i Malmö som står för arrangemansskapet och det ryktas om att det kommer bli fullt på läktarna i Malmö BadmintonCenter.e

 

Ledare/coacher på plats är Mattias Borg/Peter Axelsson

 

Ni kan följa våra elitspelare under SM-helgen här:

 

Lottning/Resultat

 

LIVE-sändning på SolidSport

 

 

 
 
 
 
 
 
Skön 6-0 seger gör att vi spelar kvartsfinalen hemma
2023-01-31 22:02
Vårt starka DD-par Clara/Jessica är fortfarande obesegrade i årets liga

För att vi skall få spela kvartsfinalen hemma i Täby RacketCenter krävdes vinst med minst 4-2 samtidigt som Aura behövde förlora borta mot Umeå.

 

Eftersom vi visste att matchen inte betydde något för Påvelund som redan var klara 3:or i Grundserien misstänkte vi att de inte skulle bry sig om att ta med sina utlandsproffs.

 

När laguppställningarna dök upp 3 timmar innan match stod det klart att Påvelund valt att endast komma med 3 spelare och därmed lämna wo i både HS 2 och HD.

 

Skandal och verkligen pinsamt att det ens får förekomma!

Badmintonligan är väldigt viktig för svensk badminton.

Att det här "pajaslaget" Påvelund väljer att för andra gången i årets liga lämna wo-matcher och totalt strunta i det jobb som vi andra lägger ned för att locka publik och marknadsföra ligan borde straffas.

De dödar intresset för ligan, ger den "Fjant-stämpel" och skapar orättvisa mot de andra lagen när de ibland kommer med sitt utländska lag, ibland med sitt B-lag eller som ikväll med ett halvt lag! 

Den här gången drabbades vi och vår publik (ca 80-100 st) av att det blev endast blev en halv ligamatch men även Aura som nu får bortamatch i kvarten istället för att de haft god chans att få spela hemma om Påvelund mönstrat fullt lag mot oss.

 

Vi vet alla att Påvelund nu i slutspelet kommer att mönstra sitt "Toppade utlänningslag" för att försöka utmana om Lag-SM Guldet.

Är de värda ett SM-Guld?  Svar Nej, absolut inte, har svårt att tro att någon skulle glädjas med dem!

 

Det är dags för Svenska Badmintonförbundet och FSE (Föreningen Svensk Elitbadminton) att agera om vi vill försöka få massmedia intresserade och ta svensk badminton tillbaka till världsscenen.

 

 - Inför bötesstraff för wo : 10 000 kr/delmatch

- Inför tak på antal utlänningar/lagmatch precis som man gjort i andra sporter för att utveckla våra egna svenska spelare och få dem att stanna kvar i sporten.

 

Täby tillsammans med bl a Frölunda och Umeå har tjatat om detta i flera år men tyvärr får vi inget gehör från övriga klubbar i FSE och förbundet vågar inte ta det beslut som de egentligen vet vore det rätta

 

Absolut ger några stycken utländska starka spelare extra krydda åt ligan och även nyttiga matcher för våra svenska spelare, men att det är tillåtet att spela med i stort sett endast inflygande utlänningar som bara kommer hit, spelar och drar igen är ett säkert sätt för svensk badminton att gräva sin egen grav.

Lägg därtill att lag som Påvelund kommer med halva lag vissa matcher så blir graven ännu djupare!

 

MEN nu skall vi glädjas åt vårt eget lag som återigen gjorde en stark insats och gav Påvelund ägget, dvs piskade upp dem med 6-0. Kändes extra gott med tanke på att de inte ställde upp med fullt lag

 

Av de 4 matcher som spelades var det endast i HS 1 som vi var hotade. Andi vann den till slut mot Gabriel Ulldahl med 13-11 i avgörande set.

I DS besegrade Jesssica Påvelunds Malena Norrman med 3-0 och i både DD (Clara/Jessica) och mixed (Ludwig/Clara) vann vi relativt enkelt med 3-1 i set trots att de hade bra motståndare på papperet.

 

Efer matchen kunde vi sedan glädjas åt att Umeå lyckades besegra Aura med en Golden-Set vinst, vilket alltså gör att vi spelar kvartsfinalen hemma den 28:e februari mot antingen Aura eller Umeå

 

Stort tack till vår trogna publik som stöttat oss under hela grundserien på ett härligt sett.

Ni betyder massor för oss. Nu vill vi att alla hoppar över sportlovsresan till fjällen och i stället stannar hemma och hejar på oss i Täby RacketCenter

 

Beröm och Stort Grattis till vårt A-lag!!!

 

Kvällens matchresultat

 

Hemmamatch mot Påvelund i Badmintonligan ikväll 18.00
2023-01-31 11:45

Ikväll spelar vi vår sista match i årets Grundserie av Badmintonligan.

Vi är redan klara för kvartsfinal men dagens match är ändå viktig.

I potten ligger om vi får spela kvartsfinalen hemma eller borta

Om vi tar full poäng ikväll (alltså vinner med 4-2 eller mer samtidigt som Aura tar 1 poäng eller mindre i sitt bortamöte mot Umeå får vi spela hemma.

 

Våra motståndare idag, Göteborgslaget Påvelund ligger 3:a i tabellen.

 

Som vanligt bollsläpp vid ca 17.50 så kom i tid

 

Matchstart 18.00

 

Laguppställningar släpps 15.00

 

Kom och heja på oss ikväll!!!

Varmt Välkomna!

 

LIVE-sändning på Solidsport

 

Badmintonligan.se

Stora framgångar i Swedish Junior/ Täby Ungdom och 08-Cup
2023-01-30 09:21
Sofia Strömvall/Mio Molin Mixed-vinnare, Victor Morskogen/Daniel Ström silver i Swedish Junior samt Yngve Forslund/Simon Gaude vinnare HD Täby Ungdom. Foton: H. Waltgård/C. Wang och P. Axelsson

Det har varit en stor tävlingshelg för våra ungdomar på alla olika nivåer och de har nått några riktigt fina framgångar

 

I Swedish Junior, den stora internationella U19-tävlingen i Uppsala med många starka europeer på plats hade vi sensationellt nog 3 täby spelare framme i semifinal:

Christoffer Boman i HS, Sofia Strömvall i mixed med Mio Molin (Umeå) och Victor Morskogen i HD med Daniel Ström (Trollhättan)

Christoffer tappade sin semi men, Sofia/Mio tog sin första internationella juniortitel efter att ha vunnit semifinalen mot förstaseedade tyska paret Eckerlinn/Lehman. I finalen lämnade sedan motståndarna återbud. Victor/Daniel vann också sin semifinal mot 2:a seedade estländarna Scmidt/Themas med 24-22 i skiljeset. I finalen var dock tyskarna Eckerlinn/Krax för svåra.

GULD

Sofia Strömvall/Mio Molin ( Umeå) Mixed

SILVER

Victor Ramstedt/Daniel Ström ( Trollhättan) HD

BRONS

Christoffer Boman HS

 

Lottning/resultat

 

I Täby Ungdomstävling med många stockholmsungdomar på plats fick vi också flera fina framgångar:

Vinnare:

GULD

Aariv Dass HS U11 Nivå 3

Yuhe Hu DS U13 Nivå 1

Yngve Forslund/Simon Gaude HD U13

Garvita Yadav DS U15 Nivå 3

Sixten Åhlander/Isabella Widberg Mixed U15

Isabella Widberg DS U17 Nivå 1/3

Bowen Yan/Samuel Borgman HD U17

SILVER

Ronny Nguyen HS U13 Nivå 1

Hugo Pechan HS U15 Nivå 1

Bowen Yan HS U17 Nivå 3

BRONS

Tyra Grundström DS U13 Nivå 1

Yuhe Hu/Hjalmar Groth (Spårvägen) Mixed U13

Sixten Åhlander HS U15 Nivå 3

Ludvig Morskogen/Samuel Strand HD U15

Levi Rosczbach HS U17 Nivå 1

 

Lottning/resultat

 

Och i nybörjartävlingen Skogås 08-Cup:

 

GULD

Elliot Pohl HS U13

Lyla Biggs DS U13

SILVER

Robin Banerjee HS U15

BRONS

Samanvhitha Mullangi DS U15

 

Lottning/resultat

 

Stort Grattis till alla framgångar!!!

 

 

 

Nyheter från våra grupper
Badmintonligan + Div 1-3, 16/11 10:41 
 
Sponsorer